Міністерство промислової політики разом з Державним департаментом з питань банкрутства повинні надати Міжвідомчій комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств при Кабінеті міністрів пропозиції щодо захисту інтересів держави в ситуації, що склалася з ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Т. Шевченка". Як повідомив офіційний сайт Кабінету міністрів, таке рішення ухвалене на засіданні комісії під головуванням віце-прем'єр-міністра України Володимира Сівковича.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. На заводі працює близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". 21 червня 2010 р. працівники заводу оголосили страйк у зв'язку із заборгованістю із зарплати і перекрили рух на вул. Жовтневої революції, на якій розташований завод. Після цього був звільнений виконавчий директор заводу Віктор Гущин.