У Харківській області 5 липня ввели в експлуатацію ділянку дороги Харків-Київ від сел.Комунар (Харківський район) до кордону з Полтавською областю. Як повідомив під час огляду дороги перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, ремонт дороги здійснювали чотири підрядники. "Ми прагнули зробити дорогу європейського рівня, яка відповідає всім сучасним вимогам", - підкреслив він.

За словами віце-губернатора, деякі ділянки дороги в ході ремонту були розширені, і тепер її ширина становить 12 м. Також було нанесено 66 км розмітки (це довжина відремонтованої ділянки - "SQ") та встановлено 397 нових дорожніх знаків. Окрім того, підрядники повністю упорядкували територію, прилеглу до дороги (близько 35 км), вивезли сміття і вирубали бур'яни. Уздовж дороги встановили чотири пункти відпочинку: два на в'їзді до Харкова і два - на кордоні Харківського та Валківського районів.

Ця ділянка дороги проходить через Валки, де замінили 5 км бордюрного каменю та обладнали систему водовідведення, щоб дорогу не підтоплювало. Також у Валках побудують два наземних переходи: біля ліцею ім.Масельского і біля автовокзалу (вартість будівництва - 10 млн.грн. за кожен перехід).

Окрім того, між смугами дороги встановлено бар'єрну огорожу (поки воно встановлено не на всій ділянці, закінчити цю роботу планують протягом 2-3 тижнів).

За словами В.Дулуба, основна частина дороги покрита одним шаром асфальту, 12 км - двома шарами. "У 2013-14 рр. ми збираємося на всій дорозі покласти два шари асфальту, щоб вона відповідала першій категорії", - підкреслив віце-губернатор.

Вартість ремонту дороги склала 320 млн.грн, з них уже освоєно 230 млн.грн. Ремонт дороги почався в травні.

Довідка "SQ". 1 жовтня 2011 р. було закінчено ремонт ділянки дороги Київ - Харків - Довжанський (10,488 км) від Пісочина до повороту на Сімферопольську трасу. В цей же час був закінчений капітальний ремонт дороги до навчально-тренувальній базі ФК "Металіст" у сел. Високий. Окрім того, вже повністю відремонтована траса Харків - Щербаківка (у бік Бєлгорода, Росія).