Цього року Харківська область отримала з державного бюджету на ремонт доріг 114,5 млн.грн. Про це 5 липня повідомив журналістам перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, з цих грошей місту Харкову було передбачено 66 млн.грн., на сьогодні в місті вже профінансовано дорожніх робіт на 13 млн. грн. Ще 30 млн.грн. з отриманої субвенції було передбачено районам Харківської області та містам обласного значення.

Решта 17,7 млн.грн. обласна рада на сесії розподілила між районами області, містами обласного значення та Харковом. При цьому Харків отримав з цієї суми 8 млн.грн. на два об'єкти: пр. Гагаріна і пр. Курчатова.

В.Дулуб підкреслив, що цього року очікувати ще якихось грошей з держбюджету на харківські дороги не варто.

Довідка "SQ". Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін своїм розпорядженням у кінці червня затвердив список харківських вулиць і доріг, ремонт яких здійснюватиметься у 2012 р. за рахунок субвенції з держбюджету. Всього на капремонт доріг планується витратити 24,2 млн.грн. Зокрема, 12 млн.грн. передбачено на капремонт вул. Шевченка (від Червоного в'їзду до вул.Героїв Праці), 9 млн.грн. - пр. 50-річчя СРСР (від Московського проспекту до Салтівського шосе), 5 млн.грн. - вул. Червоноармійська, 4 млн.грн. - пр. Гагаріна (від пл. Руднєва до вул. Вернадського), 2 млн.грн. - вул. 1-ї Кінної армії (від пр. Гагаріна до пров. Молчанівського). Також передбачається ремонт окремих ділянок пр. Людвіга Свободи, вул. Отакара Яроша, вул. Плеханівської, вул. Академіка Курчатова, Тимурівців, вул.Познанської, пр.Тракторобудівників і пр. Гагаріна. Всього планується профінансувати ремонт 24-х дорожніх об'єктів, їх повний список можна переглянути тут.

У Харківській області 5 липня ввели в експлуатацію ділянку дороги Харків-Київ від сел.Коммунар (Харківський район) до кордону з Полтавською областю. 1 жовтня 2011 р. був закінчений ремонт ділянки дороги Київ - Харків - Довжанський (10,488 км) від Пісочина до повороту на Сімферопольську трасу. В цей же час був закінчений капітальний ремонт дороги до навчально-тренувальної бази ФК "Металіст" у сел. Високий. Окрім того, вже повністю відремонтована траса Харків - Щербаківка (у бік Бєлгорода, Росія).