На Центральном рынке начали реконструкцию торговых мест На Центральному ринку (Харків) почалася реконструкція торговельних місць на "червоній лінії". Про це повідомили "SQ" в адміністрації ринку. В рамках реконструкції вздовж вул.Піскуновської на речовий частини ринку ведеться будівництво сучасних блокових кіосків, а також упорядковується територія. Планується, що вже за три тижні нові кіоски будуть здані в експлуатацію і в них почнеться торгівля. Реконструюють також стару будівлю харчового критого корпусу ринку, зокрема, в будівлі встановлені сучасні вікна. "Йде глобальна реконструкція будівлі критого корпусу ринку", - зазначили в адміністрації.

На Центральном рынке начали реконструкцию торговых мест На Центральном рынке начали реконструкцию торговых мест

Довідка "SQ". Як зазначив раніше голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, крім повного благоустрою ринку будуть відремонтовані всі під'їзні шляхи до нього.

Центральний ринок, або Благовіщенський базар, розташований у центрі Харкова, існує з середини XIX ст. У 1840 р. отримав назву за Благовіщенською церквою (зараз - кафедральний Благовіщенський собор), що стояла поруч з ринком. Включає в себе основну територію ринку, ринкову площу, торговельні ряди, критий ринок і Будинок торгівлі. Критий корпус ринку був побудований у 1914 р.

Як повідомляється в програмі вдосконалення роботи роздрібних ринків до 2016 р., яку Харківська облрада ухвалила 16 червня, витрати Центрального ринку на благоустрій території складуть 1 млн.грн., Кінного ринку - 1 млн.грн., ринку "Лоск" - 4 млн. грн.

У Харківській області 122 ринки та торговельних майданчиків, у тому числі 54 - у Харкові. Загальна кількість торгових місць складає 71,6 тис., середня заповнюваність ринків 75-85%. У 2005-2010 рр. у реконструкцію ринків було інвестовано 100 млн.грн. (144 грн./кв.м).