Південна залізниця (ПЗ) 5 травня відновила пряме сполучення на ділянці Харків - Красноград. В цей же день пройшло урочисте відкриття після реконструкції пасажирського вокзалу станції Красноград. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, представники місцевих органів влади, залізничники і жителі міста.

Як повідомили "SQ" в прес-службі Південної залізниці, пряме сполучення було тимчасово скасовано у зв'язку з реконструкцією ділянки Полтава - Красноград - Лозова, яка тривала близько 8 місяців. Весь цей час електропоїзди з Харкова доїжджали тільки до Власівки, а потім пасажири пересідали на дизель-поїзди і їхали в Красноград.

За даними Південної залізниці, за час реконструкції було відновлено будівлю вокзалу залізничної станції, повністю модернізована її інфраструктура - побудовані нові лінії сигналізації та зв'язку, енергопостачання, була змонтована нова контактна мережа постійного і змінного струму, переобладнено колійне господарство, побудована тягова підстанція потужністю 80 МВт (раніше була підстанція потужністю 16 МВт).

В ході відкриття В. Остапчук зазначив, що Красноград отримав найсучасніший вокзал. За його словами, залишилося тільки закінчити облаштування нових платформ, що планується зробити протягом двох тижнів. Як повідомили в прес-службі Південної залізниці, нові посадочні платформи ширші, ніж звичайні: одна платформа розміром 468 на 6,5 м, друга - 222 на 7 м. Такі платформи потрібні тому, що через Красноград пройде швидкісна ділянка руху поїздів, зазначили на ПЗ.

 

 Довідка "SQ". Вокзал станції Красноград обслуговує пасажирів у напрямках Харків, Полтава, Лозова, Дніпропетровськ. Будівля була споруджена 1898 р. У 1976 р. будівлю було капітально відремонтовано, але в ньому не було ні водопроводу, ні каналізації. Тепер в вокзалі - оновлений касовий зал, два зали очікування на 60 та 20 місць, кімната відпочинку, кімната для пасажирів з дітьми. В кінці 80-х років між Харковом і Красноградом курсувало п'ять пар поїздів, зараз - дев'ять пар. Вартість проїзду в електричці з Краснограду до Харкова - 8 грн., маршрутним автобусом - 34-35 грн.