С сегодняшнего дня харьковчане будут платить за тепло и горячую воду по новым тарифамСьогодні набирають чинності нові тарифи на тепло і гарячу воду в Харкові. Як повідомили "SQ" у КП "Харківські теплові мережі" (ХТМ), вартість тепла в опалювальний сезон відтепер буде становити 5,29 грн. за 1 кв.м плюс абонентська плата в розмірі 1 грн. 13 коп. за 1 кв.м. Під час неопалювального періоду населення платитиме тільки абонентську плату - 1 грн. 13 коп. за 1 кв. м. Кубометр гарячої води тепер коштує 13 грн. 78 коп.

Довідка "SQ". У грудні Нацкомісія регулювання енергетики (НКРЕ) дозволила теплоутворюючим підприємствам Харківської області підняти вартість однієї відпускаємої Гкал на 10%. Але плата за теплопостачання від населення приймається за квадратний метр житлоплощі, тому треба буде час на перерахунок тарифів.

Як раніше повідомили "SQ" у "ХТМ", на централізоване опалення за відсутності приладів обліку теплової енергії діятиме подвійний тариф: абонентська плата з розрахунку на 1 кв.м опалювальної площі складе 1,13 грн. протягом усього року, плата за опалення в опалювальний сезон становитиме 6,42 грн. за 1 кв.м (5,29 грн. за опалення + 1,13 грн. абонплати). За наявності приладів обліку теплової енергії оплата становитиме 304,03 грн. за 1 Гкал теплової енергії. Вартість послуг гарячого водопостачання (без урахування вартості води на підігрів) складе 13,78 грн. за 1 куб.м.

До здорожчання вартість 1 куб.м тепла складала 5,45 грн./кв.м, гарячої води - 12,01 грн./куб.м.