На "Барабашово" снесут несколько сотен киосковКілька сотень кіосків, розташованих на території ТЦ "Барабашово", будуть знесені до 25 липня. Про це 4 квітня заявив журналістам член наглядової ради АТ "Концерн" АВЕК і Ко "Віктор Ларченко ("АВЕК" є одним із власників ТЦ - "SQ"). За словами В.Ларченка, це пов'язано з тим, що ці кіоски розташовані на території, де проходять інженерні комунікації "Міськсвітла" та "Укртелекому", а також дренажні системи метрополітену. Він зазначив, що у 2008 р. прокуратура вимагала знести ці кіоски. Кілька років велися судові тяганини, в результаті був знайдений компроміс, і у Верховному суді укладено мирову угоду.

В.Ларченко зазначив, що, відповідно до цієї угоди, "АВЕК" може знести всі або частину кіосків, щоб усунути проблеми з інженерними мережами. Кіоски будуть знесені на площі 1,5 га. "АВЕК" продовжує консультації з міськрадою та власниками інженерних мереж, тому можливо, кількість знесених кіосків буде меншою. У будь-якому випадку всім підприємцям ми надамо нові робочі місця на ринку", - підкреслив він.

Також В.Ларченко заявив, що як тільки "АВЕК" почав готуватися до знесення кіосків, один з підприємців за допомогою судових рішень спробував заблокувати їх знесення. В.Ларченко висловив сумнів в ефективності таких дій, тому що рішення про знесення кіосків прийняте Верховним судом.