"Ремонт доріг у Харківській області цього року у зв'язку з підготовкою до Євро-2012 проходить у прискореному режимі", - повідомив 4 квітня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, потрібно встигнути закінчити ремонт до чемпіонату й прибрати дорожню техніку. Але згідно з бюджетним графіком кошти на заплановані ремонтні роботи будуть надходити частинами, в тому числі восени. "Нам доведеться зробити неможливе і зробити до кінця травня те, що ми зазвичай робимо протягом всього річного періоду ремонтних робіт", - зазначив губернатор.

За його словами,дорожні роботи, що почалися навколо стадіону "Металіст", не профінансовані належним чином. "Кошти з держбюджету поки не отримані, навіть за минулий рік. Усе робиться за рахунок внутрішніх ресурсів, які не нескінченні", - зазначив М.Добкін. Він також повідомив, що у зв'язку з ситуацією, було прийняте рішення не починати масштабні ремонтні роботи на трасі Київ-Харків. "Цього року починати їх немає сенсу, оскільки до Євро-2012 закінчити їх не вийде. Будуть усунені небезпечні ділянки, проведений поточний ремонт. Сподіваюся, що ми зможемо до початку чемпіонату відремонтувати трасу донецького напрямку", - поінформував губернатор.

М.Добкін повідомив, що коли планувалося побудувати навколо Харкова вловлюють паркінги, очікувався великий потік туристів з Росії (це сталося б, якби збірна Росії грала в Харкові чи в Донецьку). У зв'язку з тим, що російська збірна не буде в Харкові брати участь у Євро-2012, ця проблема знята. Вантажного транспорту під час Євро-2012 у великій кількості також не буде. "Тому витратити гроші краще на ремонт доріг, ніж на облаштування паркінгів. Якщо інвестор підтвердить своє бажання будувати без державних або обласних бюджетних грошей, хай будує, ми заважати не будемо. Якщо висловить зацікавленість у співфінансуванні, ми відкладемо цей проект", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві. Згідно з жеребкуванням, збірна Нідерландів зіграє в Харкові всі три матчі групового етапу Євро-2012: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.