Оголошено торги про продаж арештованого майна ДП "Хімпром" (Первомайський, Харківська обл.). Про це повідомив портал "Система реалізації арештованого та конфіскованого майна" Міністерства юстиції України. Торги пройдуть 12 серпня в Харкові. Стартова ціна лота - 722 тис. 317 грн.

За даними порталу, на продаж виставлено вісім корпусів, шість естакад, три залізничні лінії, огорожа заводу, частина бетонної дороги, будівля КПП, автодорога на очисні споруди, дві насосні станції та огорожа, дороги і тротуари до корпусу, резервуар, будівля трансформаторної підстанції, кабель зв'язку, питний водопровід, трубопровід технічної води, водовід до свердловині, відцентрові насоси та низка інших об'єктів.

Довідка "SQ". На початку липня 2005 р. стосовно "Хімпрому" було порушено справу про банкрутство. "Хімпром" простоював з 2006 р. У березні 2007 р. завод відновив виробництво хлору, каустику і хлорного вапна, в результаті чого був отриманий збиток у 14 млн.грн. Виробництво було припинене. Зараз завод не веде виробничу діяльність через відсутність попиту на його продукцію - хлор і каустик. 11 вересня 2007 р. розпочалася санація заводу. За планом санації завод розділений на цілісні майнові комплекси. Основний комплекс про виробництва хлору і каустику планується залишити у власності держави, майно, яке не використовується в основному виробництві, виставлене на продаж.