Україна та Казахстан підписали угоду про спільне виробництво БТР-4. Про це повідомив сайт Міноборони. Планується виробити100 бронетранспортерів української розробки на суму 150 млн.дол. Угоду підписали генеральний директор ГК "Укроборонпром" Дмитро Перегудов і голова правління національної компанії "Казахстан Інжиніринг" Болат Смагулов. Церемонія підписання відбулася в перший день роботи II-ї Міжнародної виставки озброєння і військово-технічного майна "KADEX - 2012", яка відкрилася 3 травня в Астані (Казахстан).

Як повідомили в КП "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова" (Харків), бронетранспортер БТР-4, спільне виробництво якого планується організувати в Казахстані, розроблений у харківському бюро.

На ДП "Завод ім.Малишева" (Харків), де налагоджене серійне виробництво БТР-4, не стали коментувати інформацію про спільне виробництво техніки в Казахстані, пославшись на те, що завод контрактів не укладає, а входить до структури "Укроборонпрому".

Довідка "SQ". БТР-4 призначений для транспортування особового складу мотострілкових підрозділів і їх вогневої підтримки в бою. БТР використовується для оснащення підрозділів, здатних вести бойові дії в різних умовах, у тому числі в умовах застосування противником зброї масового ураження. Машина може виконувати завдання вдень і вночі, в різних кліматичних умовах, на дорогах і в умовах повного бездоріжжя. Діапазон робочих температур навколишнього повітря - від -40 до +55 ° С.

На організованій "Укрспецекспортом" експозиції на "KADEX - 2012" представлені натурні зразки, макети та моделі військової техніки, яка виробляється провідними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Національна експозиція України включає натурні зразки танка Т-72 UA4, бронетранспортерів БТР-4 і "Дозор-Б", автомобіля КрАЗ-5233, бойового модуля БМ-3 "Штурм".

У масштабі 1:15 демонструються моделі танка "Оплот", бронетранспортерів БТР-3Е1 і БТР-4, багатофункціонального легкоброньованого транспортного засобу МТ-ЛБ.