Зустріч голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайла Добкіна з представниками компанії "Ашан" (Франція) відбулася 2 квітня в Харкові. Про це повідомив сайт ХОДА. Компанію "Ашан" на зустрічі представляли директор з міжнародного розвитку компанії Тьєррі Мартен, генеральний директор "Ашан Україна" Жерар Галле і директор з розвитку компанії "Ашан Україна" Сергій Осипенко.

За даними ХОДА, компанія "Ашан" стала першою організацією, яка вийшла до керівництва Харківщини з реальною інвестиційною пропозицією у відповідь на листа, направленого 100 найбільшим компаніям світу з запрошенням до співпраці.

"Як тільки генеральний директор компанії "Ашан" у Парижі отримав вашого листа, він відразу ж переслав його нам для роботи, і я хочу подякувати вам за вашу увагу до нашої організації. Ми вже працюємо в низці українських міст, таких, як Київ, Донецьк, Запоріжжя, Львів, Кривий Ріг, і зацікавлені в тому, щоб відкрити своє представництво в Харкові, адже це друге за величиною місто в Україні. Ми бачимо великі перспективи для своєї роботи тут", - зазначив Т.Мартен.

Довідка "SQ". Французька торговельна мережа "Ашан" заснована 1961 р., її головний офіс знаходиться у Ліллі. Засновник - Жерар Мулье (Gerard Mulliez). На підприємствах компанії (супермаркетах, магазинах будматеріалів, товарів для будинку) працює 165 тис.осіб у 12 країнах. "Ашан" належать супермаркети і гіпермаркети в Аргентині, Угорщині, Іспанії, Італії, Китаї, Люксембурзі, Марокко, Польщі, Португалії, Тайвані, Румунії, Росії та Франції.

У 2008 р. торговельна мережа "Ашан" уже заявляла про плани будівництва супермаркету в Харкові. Але ці плани не були реалізовані.