Через низькі розрахунки за електроенергію Харківська область опустилася в загальнодержавному рейтингу розрахунків з 19-го місця на 26-е. Про це на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний.

За його словами, рівень розрахунків за електроенергію становить 70,5% (на аналогічну дату 2011 р. цей показник був 93,5%). Як зазначив В.Без 'язичний, найнижчі розрахунки - у підприємств водопостачання та водовідведення - 46% (у 2011 р. - 88,7%). Заборгованість цих підприємств на кінець 2011 р. за електроенергію склала 208,9 млн.грн., на 1 лютого - 227 млн.грн. "Деякі водоканали склали графіки погашення і виконують їх, а деякі - не виконують. Вони дозволяють собі кредитуватися за рахунок "Харківобленерго", - зазначив В.Без 'язичний.

Він також підкреслив, що заборгованість за електроенергію є у низки промислових підприємств, серед яких - ДП "Завод ім.Малишева", ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" і Харківський велосипедний завод. Заборгованість підприємств, що фінансуються з державного бюджету, становить 8,5 млн.грн. (рівень розрахунків - 97%). Заборгованість підприємств Міноборони - 4 млн.грн., Головного управління Держдепартаменту виконання покарань - 1 млн.грн.