Харківський Науково-дослідний і проектний інститут транспорту газу (філія ДК "Укртрансгаз") за результатами тендерів уклав угоди з ТОВ "Реал-НП" на поставку меблів. Сума договору склала 1,1 млн.грн. Про це повідомив портал "Наші гроші".

Зокрема, 210 тис.грн. коштували крісла та стільці: крісла для керівників "Атлант" були закуплені по 1700 грн., стільці для відвідувачів "Сільвія" - по 360 грн., крісла для персоналу "Циклон" - по 1125 грн. Решта коштів виділена на столи, стелажі і тумби.

У цьому тендері також брало участь підприємство "Основа-Промінвест" громадської організації "Фонд підтримки інвалідів". Вартість пропозиції цієї компанії - 480 тис.грн. - була вдвічі меншою, ніж "Реал-НП", який пропонував меблі за 885 тис.грн. Наприклад, підставки під системний блок, виконані з ДСП, "Основа-Промінвест" пропонувала по 123 грн., натомість у "Реал-НП" вони коштували 2 тис.грн. за штуку. Однак пропозицію "Основи-Промінвест" було відхилено.

Засновником "Реал-НП" є Олег Гуревич, радник голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з питань паливно-енергетичного комплексу. Вперше "Реал-НП" виграв державний тендер у січні 2011 р., отримавши тоді підряди на 434,4 млн.грн.