Група "DCH" Олександра Ярославського (основного інвестора підготовки Харкова до Євро-2012) направила 1,3 млн.грн. на реконструкцію і заміну тролейбусних контактних і кабельних мереж, розташованих поблизу будується на пл. Свободи готелю "Kharkiv Palace". Про це "SQ" повідомили в прес-службі групи "DCH".

Як відзначили в прес-службі, необхідність проведення робіт пов'язана з тим, що контактні мережі КП "Харківське трамвайно-тролейбусне управління" по вул. Трінклера, пр. Правди та пл. Свободи знаходяться в аварійному стані, що несе загрозу для життя і здоров'я харків'ян.

"Відповідно до затвердженого проекту повністю замінені опори і тролейбусні контактні мережі на вул. Трінклера і пр. Правди в місцях, безпосередньо межують з територією "Kharkiv Palace", а на пл. Свободи проведена капітальна реконструкція опор. Загалом на реконструкцію та заміну обладнання, що знаходиться на балансі міста Харкова, група "DCH" виділила 1,3 млн. грн. приватних інвестицій", - підкреслили в прес-службі "DCH".

Довідка "SQ". "DCH" - інтеграційне об'єднання підприємств різних галузей економіки, що консолідує частину активів колишньої групи "УкрСиб". Бенефіціар - Олександр Ярославський. Він вклав у підготовку міста до турніру більше 250 млн.дол.

Група компаній "DCH" виступила замовником будівництва готелю на пл.Свободи (на перетині вул.Трінклера і пр.Правди) у Харкові. Будівництво розпочали в 2010 р. Готель розрахований на 172 номери. У ній також будуть бізнес-центр, торговий центр, казино і підземний паркінг на 54 місця. Загальна сума інвестицій у будівництво готелю складе 100 млн. дол. Готель планують відкрити 5 грудня 2011 р.

Під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 р. (Євро-2012) відповідно до підписаного з УЄФА договором у "Kharkiv Palace" буде знаходитися штаб-квартира європейського футбольного союзу. Тут же будуть проживати цільові групи (так звана "сім'я") УЄФА.