Вовчанський агрегатний завод (Харківська обл.) відчуває складнощі з поверненням ПДВ. Про це 2 лютого під час зустрічі активу Вовчанського району з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним повідомив голова правління ПАТ "Вовчанський агрегатний завод" Олександр Антоненко.

За його словами, вже 2,5 роки завод намагається через суди повернути 6 млн.грн. податку. Як зазначив О.Антоненко, уже пройдено 27 судів, а оскільки завод активно працює, відправляє продукцію на експорт і має повне право отримати належні йому кошти. "Можливо, керівництво обласної податкової служби приїде на завод і на місці оцінить ситуацію", - зазначив О.Антоненко.

Губернатор відповів на це, що він обов'язково займеться вирішенням проблеми повернення ПДВ і організує зустріч керівництва заводу з керівником обласної податкової адміністрації.

Довідка "SQ". Вовчанський агрегатний завод створений 1970 р. Завод спеціалізувався з виготовлення гідромоторів і насосних станцій для літаків. У 90-х роках двадцятого сторіччя завод освоїв виробництво агрегатів паливних систем авіаційних двигунів, а також агрегатів системи регулювання й управління газотурбінними приводами. У 1992 р. підприємство було реорганізоване у ВАТ, а у 2010 р. - у ПАО. ВАЗ входить до корпорації "ФЕД". Завод входить до числа підприємств, які можуть отримати автоматичне відшкодування ПДВ, але на цьому підприємстві дуже маленька зарплата. Щоб підприємство потрапило до переліку тих, кому автоматично відшкодовується ПДВ, середня зарплата на підприємстві повинна бути вищою 2 тис.грн.