На ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" зупинено зростання заборгованості з зарплати. Про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, борги з зарплати зараз не ростуть, як раніше, - на 3,5 млн.грн. кожного місяця. Але і старі борги поки не виплачуються.

За даними Добкіна, концерн "Укроборонпром" неодноразово переказував кошти, за рахунок яких була проведена оптимізація чисельності працівників заводу (на підприємстві працювало більше людей, ніж потрібно для виконання замовлень). Щоб завершити оптимізацію, потрібні ще кошти.

Як зазначив Добкін, "Укроборонпром" довго визначався, чи потрібна участь заводу ім.Шевченка в процесі виробництва військової техніки на ДП "Завод ім.Малишева". "Добре, що вони прийняли нашу позицію і не відмовилися від заводу ім.Шевченка. Зараз вирішується, чи буде це підприємство частиною заводу ім.Малишева після реорганізації або це буде окреме підприємство. Ми хочемо, щоб це було окреме підприємство. Може, настануть часи, коли ми повернемо частину колишньої могутності заводу. Але вже є чітке розуміння, що завод ім.Шевченка буде задіяний у створенні військової техніки", - заявив Добкін.

 

Довідка "SQ". Трудовий колектив ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" готує звернення до ГК "Укроборонпром" з проханням надати фінансову допомогу. На заводі влітку 2012 р. за рахунок виділених державою коштів (10 млн.грн.) була проведена реструктуризація, у результаті чого чисельність працівників скоротилася на 300 чол. і складає зараз 700 чол. Згідно з планом реструктуризації, затвердженим "Укроборонпромом", чисельність персоналу потрібно скоротити до 604 чол., для чого необхідно ще 3,2 млн.грн. Ці кошти завод може отримати за рахунок випуску продукції, яку він виробляє для ДП "Завод ім.Малишева".

У червні 2012 р. заборгованість із зарплати на ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" складала 30 млн.грн. Для погашення заборгованості Кабмін виділив заводу 10 млн.грн.

Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи керування для спецтехніки і енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки. З серпня 2009 р. завод проходить процедуру банкрутства, керівник санації - Олександр Байдацький.