Підприємства корпорації "АТБ", яка здійснює управління найбільшою національною мережею супермаркетів, у межах гуманітарних проєктів зробили подарунок до Великодня мешканцям Харкова,  що знаходиться під постійними артобстрілами ворога з самого початку війни. Як повідомили у пресслужбі корпорації, підприємства групи "АТБ" передали мешканцям міста до Великодня 5 тисяч пасок. Їх спекла кондитерська фабрика "Квітень", що входить до складу корпорації, а доставку до міста, яке перебуває під постійними обстрілами окупантів, здійснили водії підприємства "Транс Логістик", яке також є частиною корпорації "АТБ".

Без сумніву, харків’яни заслуговують на Великдень, - прокоментував гуманітарну ініціативу корпорації "АТБ" голова громади міста, мер Харкова Ігор Терехов. - Завдяки спільним зусиллям ми зможемо подарувати свято кожній родині, яка залишилась у Харкові.  

Харківський міський голова надіслав листа компанії "АТБ". Він додав, що з 24 лютого місто перебуває під постійним прицільним вогнем окупантів, які нищать не лише військову інфраструктуру, але й цивільні об’єкти - житлові будинки, дитячі садочки та школи, лікарні та пологові будинки, пам’ятки архітектури й об’єкти критичної комунальної інфраструктури, яка забезпечує нормальне життя харків’ян. Незважаючи на на жахи війни, у півторамільйонному місті, другому за чисельністю населення після Києва, залишається багато мешканців, які вдень і вночі змушені перебувати у бомбосховищах, рятуючись  від ворожих обстрілів.

Мережа "АТБ" працює у посиленому режимі з перших днів війни та робить все можливе, щоб допомогти українським містам уникнути гуманітарної катастрофи - попри небезпеку та логістичні перешкоди забезпечує їхніх мешканців продуктами харчування та товарами першої необхідності.

Харків став одним із перших великих українських міст, де компанія "АТБ" для уникнення гуманітарної катастрофи через нестачу харчів створила мережу опорних магазинів, заповнюючи їхні полиці продукцією. Підвальні приміщення своїх працюючих магазинів і допоміжних споруд "АТБ" обладнала та забезпечила всім необхідним, щоб вони могли стати прихистками для мирних мешканців під час бомбардувань.

З початку вторгнення російських військ до України внесок корпорації "АТБ" в обороноздатність країни та реалізацію гуманітарних проєктів перевищив 200 млн грн. Компанія активно надає гуманітарну допомогу мирним мешканцям у зонах бойових дій та під час евакуації з них. Допомогу від "АТБ" отримують медичні установи, волонтерські організації та прихистки для біженців.

У працюючих магазинах "АТБ" по всій країні діє загальнонаціональна програма збирання гуманітарної допомоги й екіпірування задля допомоги захисникам України. Ці вантажі команда "АТБ" часто самостійно доставляє у місця, де в цьому є найбільша потреба.