Інвестиційно-будівельна компанія «ОБРІЙ» разом з Urban Curators розробили проект з благоустрою прибудинкової території цілого кварталу в Шевченківському районі Києві. У минулому році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вулиці ул Теліги 25.

За словами заступника директора інвестиційно-будівельної компанії «ОБРІЙ», який займається веденням комерційних питань, компанія після спілкування з місцевим населенням, зробила висновок, що поточна інфраструктура не влаштовує мешканців за багатьох обставин. А також завдавали чимало неприємних сюрпризів, тобто:

  • Відсутність нормального асфальту;
  • Відсутність озелення;
  • Відсутність нормальної розвиненої інфраструктури;
  • Жвавий рух транспорту посеред дворів.

Тому ІБК приняла рішення і створила проект, який буде враховувати побажання жителів. Компанія взяла зобов’язання створити комфортну та безпечну територію.

Причини таких неприємностей цілком логічні. Забудова навколишніх будинків була у 1960-ті роки, коли ще не було такого інтенсивного руху. Час минав, та потреби людей зросли. Крім того, з'явилося багато машин, через які складно пробитися звичайним жителям. Тому ІБК ОБРІЙ вирішила виправити ситуацію, узялася за перетворення навколишнього простору на краще, зробивши прибудинкову територію сучасної і комфортною для життя.

Для дослідження поточного стану території, залучили компанію Urban Curators. Це незалежне агентство, тому повноцінно зможе дати оцінку об'єкту і виявити недоліки, а також запропонувати іх вирішення.

Аналіз об'єкта поділили на кілька етапів. Перший етап - вивчення об'єкта, його життєдіяльність, спостереження за жителями, як вони використовують територію. Наступний етап передбачає аналіз вихідних даних. Кінцевий етап - експертні висновки і комплекс зауважень, пропозицій, спостережень і загальний висновок щодо території. З планом нової забудови, що буде розташовуватися за адресою Теліги 25, зможе ознайомитися кожен житель прилеглої території.

Під час аналізу будівельного об'єкта і складання документації, проект будинку було змінено. Кількість поверхів залишиться – 25 поверхів. Але, в будинку на підземному поверсі з'явиться паркінг. На даху передбачено місце для відпочинку – тераса. На першому поверсі довгобуду розташуються необхідні і найбільш популярні інфраструктури для мешканців. Зокрема, аптека, відділення банку, магазин, салон краси. На другому поверсі плануються офіси. Тому, мешканці будинку мають можливість влаштуватися на роботу.