Яким повинен бути холодильник, духовка або пральна машина? Наявні пристрої мають багато різних функціональних можливостей, що полегшують щоденні обов'язки. Перш ніж зайти в магазин або замовити побутову техніку в Інтернеті, відвідавши магазин лотос, дізнайтеся про 7 найважливіших елементів, на які слід звернути увагу. Маючи ці знання, ви приймете найкраще рішення.

1. Перевірте, скільки місця у вас на кухні

Точне вимірювання є основою як вбудованого, так і автономного обладнання. Сплануйте розташування кухонних приладів на кухні і вирішіть, чи буде, наприклад, піч розміщена під варильною плитою чи поставлена окремо.

Вибираючи холодильник, зверніть увагу на напрямок відкривання дверей. Не забувайте про ємність пристроїв. Якщо у вас велика родина, вибирайте пральну машину з великим барабаном. Ваша кухня невелика? Шукайте побутову техніку компактних розмірів.

2. Визначіть бюджет

Вкажіть, скільки грошей ви можете витратити на повний комплект побутової техніки, тобто на холодильник, посудомийну машину, варильну поверхню, духовку, витяжку та пральну машину або сушарку для білизни. Якщо ви не хочете витратити всю суму одразу, скористайтеся зручним рішенням - 0-відсотковими розстрочками, які дозволяють вибрати саме потрібні пристрої, а не те, що вам доведеться купити через обмежений бюджет.

3. Перевірте відгуки

Ви не знаєте, який холодильник або посудомийну машину вибрати? Люди, які вже придбали побутову техніку, допоможуть вам у цьому. Варто ознайомитися з думками інших користувачів, адже вони змогли перевірити пристрій і можуть про нього сказати найбільше.

4. Стиль та колір

Сучасна кухня чи, може, ретро? Завдяки правильно підібраним пристроям ви зможете легко оформити інтер’єр своєї мрії. Сучасна побутова техніка випускається у багатьох кольорах. На додаток до білого ви знайдете, наприклад, червоні холодильники, чорні витяжки та кулери тощо.

5. Додаткові функції

Чи хотіли б ви одягнути білизну, яка буде випрана через двадцять хвилин? Як швидко охолодити пляшку напою? Сучасна побутова техніка може полегшити життя і, перш за все, заощадити час. Зверніть увагу, які функціональні можливості пропонують пристрої, які ви маєте намір придбати.

6. Виберіть обладнання, яке легко чистити

Це лише начебто тривіальне питання, адже кожне кухонне обладнання забруднюється. Пам’ятайте, що ви можете полегшити догляд за духовкою або холодильником. Зручним рішенням є спеціальне покриття, завдяки якому на поверхні приладів не видно відбитків пальців. Якщо ви вибрали духовку, наприклад, перевірте, чи має вона функцію самоочищення.

7. Ознайомтеся з енергетичним класом

Якщо ви дбаєте про навколишнє середовище і не хочете платити високі рахунки за електроенергію, зверніть увагу на енергетичний клас пристроїв. Інформацію про це можна знайти на етикетці на виробі. Ви також дізнаєтеся, наскільки голосно працює пральна машина або холодильник, скільки комплектів посуду підійде посудомийній машині і скільки води вона споживає води для циклу тощо.