Організації вже використовують потужні інструменти платформ управління бізнес-процесами (УБП). Деякі з технологій, які можуть бути об'єднані з платформами УБП з низьким кодом, - це технологія блокчейна, інтелектуальні контракти та Інтернет речей (IoT).

Автоматизація бізнес-процесів на базі Blockchain Networks

 

Хоча компанії працюють у мінливих економічних умовах, між суб'єктами господарювання відбувається величезна кількість транзакцій. Ці операції можуть підтримуватися ланцюжком блоків, який ефективно та з меншими витратами оптимізує обмін. Платформи УБП можуть забезпечуватися за рахунок інтеграції з мережею блокчейнів, яка забезпечує прозорість транзакцій, що відбуваються поза внутрішніми системами компанії. Наприклад, мережа блокчейн забезпечує достовірність інформації, яка передається від однієї компанії до іншої. Іншими словами, ця технологія являє собою створення нової спеціалізованої BPM-системи.

Як розумні контракти допомагають корпоративному співробітництву

 

Багато рішень Enterprise Blockchain можуть бути розроблені шляхом використання інтелектуальних контрактів у децентралізованій мережі, до якої підключені ділові партнери. Впровадження блокчейн-рішень на підприємствах відбувається при виконанні смарт-контрактів в мережі. Розумні контракти допомагають компаніям обмінюватися активами при дотриманні певних умов. Ця опція дозволяє компаніям створювати свої власні бізнес-правила і визначати штрафи, якщо угода не буде укладена. Примус системи до роботи у відповідності з встановленими правилами і виконання певних кроків для завершення процесу перевіряє, що всі сторони в мережі працюють, забезпечуючи цілісність робочих процесів. При цьому технологія блокчейна забезпечує рівні безпеки, довіри та прозорості між кількома учасниками у бізнес-середовищі.

Крім того, інтелектуальні контракти створюють аудит в реальному часі для робочих процесів. Розробник контракту може кодувати деякі рекомендації і перевіряти якість процесу.Завдяки платформам BPM з низьким рівнем коду, які розробляються в мережі блокчейнів, організації отримують автоматизовані функції, не маючи знань про блокчейн і розумну розробку контрактів. Ці контракти створюються і інтегруються на основі потреб кожної компанії тільки постачальниками BPM.


В цілому, технологія блокчейн це - це розумні контракти надають життєво важливі функції для вже існуючих на ринку платформ BPM. Вони змушують корпорації і фрагментовані організації ефективно і прозоро співпрацювати. Цифрові бізнес-процеси і робочі процеси, автоматизовані платформами Low-Code BPM, можуть бути виведені на новий рівень завдяки використанню можливостей ланцюжків блоків і інноваційних технологічних досягнень. InDevLab також використовує технології та інструменти AI, BigData, Machine Learning, Blockchain при розробці мобільних додатків, високонавантажених систем, веб-додатків, R&D-рішень.