Згодом будь-яка ванна втрачає свій блиск, глянець і красу, стає шорсткою, іржавою, починає відшаровуватися, втрачає свою практичність і функціональність. Вам залишається прийняти практичне, економічне і зручне рішення. Реставрувати ванну, зробивши її красивою, приємною на дотик і головне, продовжити її життя ще на найближчі 15-20 років. Якщо вас цікавить реставрація ванни Рівне надає таку послугу від імені среціалізованої компанії.

Та слід врахувати, що заміна ванни - це більш ніж клопітка справа і великий обсяг брудної роботи. Рішення поміняти ванну спричинить за собою:

  • демонтаж ванни;
  • заміну труб, каналізації;
  • обробку ванни;
  • бордюри;
  • плиткові роботи (так як вона пошкодиться);
  • ремонт пошкодженої підлоги;
  • розбір стіни в районі дверного отвору, якщо ванна не влазить.

Матеріалом, який революціонізував обличчя сучасної ванної кімнати, безсумнівно, є акрил, тобто метилметакрилат. Його великою перевагою є те, що його можна вільно формувати. Саме тому акрил став модним у 90-х роках, коли були популярні ванни з численними профілями у вигляді сидінь, підлокітників та підголівників. Тоді таких форм не можна було отримати в сталевих або чавунних ваннах.

Кілька слів про переваги

Той, хто використовує акрилову ванну і раніше купався в чавунній або сталевій, визнає, що вона тепла на дотик. Крім того, її поверхня гладка і легко миється. Перевагою акрилових ванн є також їх низька вага - вони важать найменше з усіх типів ванн (наприклад, модель із розмірами 150 х 100 см становить приблизно 20 кг). З цієї причини їх дуже легко транспортувати та встановлювати.

Акрилові ванни підтримують температуру води краще, ніж сталеві чани, хоча і трохи гірше чавунних. Вони також поглинають звук - лиття води не супроводжується шумом. Крім того, в акрилових ваннах ви можете легко встановити гідромасаж та відновити подряпини на поверхні, практично не залишаючи сліду після ремонту. Ціна також є дуже важливою перевагою - акрилова ванна є найдешевшим варіантом.

Не позбавляйтеся від старої чавунної ванни

Акрилова ванна - за допомогою методу "ванна у ванні" - також може бути використана для оновлення старої чавунної або сталевої. Це стосується як окремо стоячих, так і вбудованих ванн. Використовуючи це рішення, ви уникнете дорогого оновлення ванної кімнати, і це займе лише кілька годин.

Ремонт полягає у розміщенні нової акрилової ванни у старій та пошкодженій чавунній. Елементи склеюються двокомпонентною піною. Акрилова вставка добре підходить для старої ванни, яка служить лише міцним каркасом. Перевагою «ванни в ванній» є дуже висока стійкість до тріщин. Вона добре ізолює і підтримує температуру води завдяки своїм подвійним стінкам.

Як доглядати за акриловою ванною

Користувачам акрилових ванн слід пам’ятати кілька основних правил їх використання.

  • Для миття акрилових ванн не використовуйте абразивні засоби, порошки для чищення. Більшість із них містять крейду, яка дряпає поверхню, а в подряпинах накопичується бруд. Також поганою ідеєю є використання твердих губок для чищення, оскільки вони також можуть пошкодити акрилову поверхню. Купуючи засоби для чищення, ви повинні звертати увагу на їх склад. Окрім згаданих вище абразивів для акрилу, не використовуйте засоби, що містять аміак, ацетон або спирт.
  • Акрилові ванни слід протирати ганчіркою рідким милом або миючим засобом і прополіскувати. Якщо в вашій місцевості є жорстка вода, ви можете насухо витерти ванну ганчіркою, щоб запобігти накопиченню вапняного нальоту. Ви також можете використовувати вологі серветки для чищення ванних кімнат, які є в багатьох магазинах побутової хімії.
  • Якщо вам не хочеться мити ванну щодня, ви можете придбати акрилові чистячі засоби. Зазвичай це гелі.