Вакуум живота - популярний спосіб покращення метаболізму та зміцнення м’язів живота. Достатньо п'яти хвилин занять на день, щоб досягти результату й побачити плаский живіт.

Як робити вакуум живота?

Yes

Щоб спробувати вакуум живота, не потрібно йти до спортзалу, лікарні або мати спеціальне обладнання. Достатньо виділити кілька хвилин вільного часу та навчитися виконувати вправу дома. Найкраще робити цю вправу в ранковий час, перед сніданком. Вправа допоможе розбудити організм, запустити обмін речовин та підготуватися до продуктивного дня.

Техніка виконання вакууму дуже проста:

  1. Зробити глибокий видих.
  2. Втягнути живота.
  3. Затриматися на певний час.
  4. Зробити вдих.
  5. Повторити 3-5 разів.

Вакуум можна робити стоячи або сидячи - як вам зручно. Спочатку ви робите глибокий видих, потім втягуєте живіт. Ви відчуєте, як він наближається до хребта, як працюють м'язи живота. Дихання можна затримати на кілька секунд, допоки вам буде комфортно.

Для початку вправу можна повторювати по 3-5 разів, а потім збільшувати кількість підходів. Якщо займатися регулярно, то уже за тиждень ви відчуєте, що животик став підтягнутим.

Переваги вакууму живота

Вакуум - це вправа для тих, хто хоче мінімальними зусиллями підтримати своє здоров'я та прибрати кілька зайвих сантиметрів із талії. 5-10 хвилин на день - і животик підтягнеться. Такого ефекту вдається досягти завдяки тому, що під час вакууму задіяний поперечний м'яз живота. Саме він відповідає за плаский животик.

Особливість полягає в тому, що скручування та інші вправи для пресу не дістають до поперечного м'яза. Він знаходиться глибоко, під косим м’язом, тому часто залишається не пропрацьованим. Таким чином слабким залишається сам каркас, пояс, який тримає всі внутрішні органи. Якщо він слабкий і не тренований, на животі з'являється жирова складка, якої всі хочуть позбавитися.

Вакуум живота дозволяє пропрацювати поперечний м’яз, дати навантаження на нього та підтягнути. Така проста вправа може стати в нагоді всім, хто мріє про плаский і красивий животик.