Ми можемо спостерігати, як бізнес поступово переміщується в інтернет-простір. Вірніше, це стосується не самого бізнесу, а структур, які його обслуговують. Мова йде не про виробництво різного роду продукції, а про її продаж, рекламу, просування. Це якраз ті області, які дозволяють працювати віддалено. Хоча поняття фріланс з'явилося не так давно, воно досить швидко стало використовуватися в широких колах. З кожним роком все більше число людей відмовляються від традиційної роботи в офісах, вважаючи за краще заробляти гроші віддалено.

Переваги фрілансингу

Мабуть, основною перевагою віддаленої роботи є можливість самостійно планувати свій час. При наявності хорошої завантаженості і гідного заробітку фрілансер взагалі може жити в будь-якій вподобаній ним країні або подорожувати світом. Адже що потрібно справжньому фрілансеру? Йому достатньо мати під рукою надійний ноутбук з потрібними для роботи програмами і швидкісний інтернет. Все інше залежить суто від нього.

Найприємніше, що зараз для фрілансерів з'являється все більше можливостей заробити. Масово створюються різноманітні комп'ютерні програми, розробляються і наповнюються сайти, виникає потреба в тестуванні, створенні відео-сюжетів, озвучці. Все це під силу виконати фрілансерам. Для замовника це теж вигідний формат відносин, оскільки йому не доводиться оплачувати офіс і витрачатися на зарплатню працівників. Він платить тільки за виконану роботу, що забезпечує значну економію.

Де шукати роботу фрилансеру?

Є в роботі фрілансера і певні складнощі, що стосуються пошуку постійного замовника. Для початку можна відправитися на сайт weblancer.net, на якому регулярно розміщуються нові запити. Тут реально знайти роботу, яка видасться дійсно цікавою. Цілком можливо, що замовлення буде об'ємним або тривалим у часі. Також це шанс знайти зацікавленого замовника, який захоче взаємодіяти з фрілансером на постійній основі. Для віддаленого працівника важливо мати хоча б пару таких роботодавців, щоб він відчував себе більш вільно і міг займатися пошуком більш вигідних варіантів.

І все ж фрілансинг - чудова штука, можливість відчувати себе вільним, розпоряджатися власним часом і поступово нарощувати прибуток. Вибираючи цей шлях, не варто забувати, що потрібно постійно розвиватися в своєму напрямку, а також отримувати суміжні навички. Слід пам'ятати, що від цього в першу чергу залежить заробіток фрілансера.