На сьогодні проблема освітлення приміщення займає важливе місце у нашому житті. Правильне регулювання рівня світла на робочому місці є запорукою комфорту адже надмірне освітлення протягом усього робочого дня дратує і викликає відчуття неспокою. Кращим рішенням цієї проблеми є жалюзі горизонтальні алюмінієві ціна яких дозволяє придбати їх не шкодячи бюджету. Використовуючи алюмінієві стрічки з пластиковим напиленням при виробництві, досягається ефект оптимального розсіювання світлових променів, що забезпечує повноцінне регулювання рівня світла у приміщенні упродовж всього дня, а ціна лише підсилює бажання мати такі вироби у себе вдома.

Особливості жалюзі

Широке використання горизонтальних жалюзі зумовлене їхніми особливостями:

  1. Через використання рівномірно укладених ламелей з кутовим нахилом, досягається ефект максимального відбиття сонячного світла.
  2. Завдяки матеріалу з якого вони виготовляються (алюмінію) досить протерти їх вологою губкою для досягнення максимального гігієнічного ефекту.
  3. Ціна горизонтальних виробіву порівнянні з вертикальними менша, а отже даний вибір є найбільш відповідним як для дому, так і для офісних приміщень.

Найпопулярнішими матеріалами для створення жалюзі в офісах є дерево, алюміній та пластик. Проте, дерев’яні вироби потребують дуже старанного догляду, а отже для офісного стилю підходять виключно декоративними властивостями, тому їм надають перевагу у кабінетах начальників чи в залі для засідань.

Пластикові сонцезахисні системи також дуже зручні для використання в офісі, але вони інколи погано розподіляють світло та випускають його у вигляді смужок, що погано позначається на зорі, особливо при роботі з комп’ютером. Тож оптимальним варіантом для офісного облаштування є алюмінієві жалюзі, які зручні в експлуатації та поглинання світла.

Лише українські підприємства у 80% випадків використовують саме горизонтальні жалюзі. При опитуванні підприємців стало відомо, що основною причиною вибору саме такого типу жалюзі є співвідношення ціна-якість, що задовольняє їх вимоги. Причина такого попиту є той факт, що вони здатні захистити кімнату від яскравого сонячного світла, при цьому не перекриваючи доступ до кисню. Саме співвідношення захисту та доступності допомагає зробити правильний вибір людині, що цим зацікавилася.

Основними складовими горизонтальних жалюзі є карниз (верхня та нижня планки), шнур, струна, драбинка, поворотна вісь, поворотний та підйомний механізм, заглушки для драбинки та нижньої планки, пластина для маскування механізму, пластиковий ланцюжок, тримачі, бігунки та інше. Окрім основних деталей, жалюзі можна доповнити декоративною і цікавою фурнітурою.

Переваги горизонтальних жалюзі

Фурнітура для жалюзі може бути найрізноманітніших кольорів, що дозволяє максимально підкреслити необхідні декоративні деталі. Навіть більше, із різноманітної фурнітури можна складати цілі художні композиції, що дозволить омолодити навіть старі й пошарпані вікна та двері. Ціна фурнітури для даних виробів мала, тому її купують не лише для заміни старих чи зламаних деталей, а й для оновлення інтер’єру.

Горизонтальні жалюзі мають просту конструкцію та дуже прості в експлуатації, а встановити їх можна самому. Необхідно пам’ятати, що їх основна складоваце ламелі, які поєднані між собою міцними мотузками та кріпляться до верхнього і нижнього карниза, при цьому в верхньому карнизі встановлений механізм повороту, за допомогою якого відбувається керування виробом.

Оскільки ми живемо в еру інформаційних технологій, то і даний продукт тепер можна придбати не лише на ринку чи в магазині, а й в Інтернеті та на сайтах виробників не виходячи з дому. А нові онлайн-каталоги допоможуть обрати товар на будь-який смак.