Місто Луцьк є історичною столицею Волині, яку дедалі частіше відвідують туристи. У місті є багато пам'ятників, що мають велику історичну цінність.
Одним з характерних елементів Волині, крім зелених зон, є укріплені замки. Вони були створені протягом століть для захисту територій, за які велися багато битв в історії Європи. Луцьк - історична столиця Волині - це місце, сповнене унікальних пам’яток. А дізнатися про всі новини Луцька ви можете на сайті https://t1.ua/tags/lutsk/.

Замки та церкви

Вітриною міста є цегляний замок Любарт, побудований у 14 столітті. Саме штаб литовського князя замінив дерев’яну твердиню 11 століття. Хоча наступні правителі значно розширили замок, роль, яку відіграв Любарт для розвитку замку все ж відвела йому місце в історії цього місця. Замок, який служив оборонною фортецею, століттями зазнавав руйнування. Реставрація та розширення дозволили йому протриматись вже майже 700 років.

Луцьк, Україна

Наразі це вітрина Волині, а також туристичне місце не лише для українців, а й іноземців, які все частіше обирають райони за східним кордоном для поїздок тривалістю кілька днів. Подорожуючи автомобілем, ви зможете дорогою милуватись величезними зеленими зонами Волинської області з безліччю замків, костелів та церков.
В даний час замок може похвалитися трьома вежами. З вершини головної вежі на висоті 28 метрів можна милуватися краєвидом на більш стару частину Луцька. У найнижчій, менш ніж 14-метровій вежі, зараз розташована виставка озброєнь та тюремне підземелля. Тут же знаходиться єдиний в Україні музей дзвонів. До колекції 50 експонатів увійшли дзвони з України, Польщі, Австрії, Румунії та Росії. Найдавніший дзвін датується 1647 роком.

На подвір’ї, в невеликій класичній будівлі колишньої скарбниці, знаходиться Музей книги, в якому розміщені твори з 17 століття, а також друкарські машини, яким навіть понад 500 років. У подвір’ї знаходиться Художній музей, який пишається роботами художників, що жили з 16 по 20 століття. В самому центрі площі залишки церкви св. Івана.

Легендарна Оксана

З замком пов’язана легенда про молоду дівчину Оксану, яка сподобалась командиру фортеці. Вона не відповіла на його почуття, за що її жорстоко покарали. Солдати вбили її, розділили тіло на невеликі частини і кинули в річку. З тих пір Оксана гуляє навколо замку в пошуках свого тіла. Їй також приписували вбивство кількох чоловіків із гарнізону, розміщеного у замку у міжвоєнний період, тіла яких були знайдені із розбитими обличчями. За легендою, це була помста Оксани.