Квіткові композиції супроводжують людину протягом усього життя, починаючи з самого народження. Вони відіграють у її житті далеко не останню роль. Розкішні та ніжні букети допомагають висловити емоції та особливе ставлення до людини. Такі зізнання можна робити не тільки на свята. Кожна жінка надзвичайно зрадіє, отримавши скромну квіткову композицію від щирого серця без приводу.

Зелений колір – символ природи, гармонії та миру

Основним компонентом будь-якого букету є гарні свіжі квіти. Їх форма та відтінки повинні поєднуватись гармонійно, а комбінація може бути найрізноманітнішою. Але удосконалює та завершує створення квіткового шедевра декоративна зелень, яку флористи часто використовують для їх оформлення. Це можуть бути трави, листя і стебла різних форм та відтінків.

Використання декоративних рослин у букетах актуальне завжди. Зелений колір заспокоює, підіймає настрій та налаштовує на позитив. Тому доповнення будь-яких букетів такими рослинами надає їм:

● об’єму та контрастності;

● яскравості й привабливості;

● вишуканості та урочистості.

З флористичною зеленню складають і мікси, і монобукети. Композиції з одного виду квітів оздоблюють переважно квітучою зеленню.

Підстави подарувати букети з флористичною зеленню

Декоративні рослини вважаються універсальним елементом для створення квіткових композицій. Будь-які квіти, доповнені розкішною зеленню, будуть вдалим доповненням до привітань з нагоди святкування:

● дня народження;

● одруження;

● 8 Березня та Дня матері;

● першого чи останнього дзвоника;

● випускного балу;

● професійного свята.

Декоративні квіти у горщиках стануть прекрасним подарунком на ювілейну дату.

Розмаїття зеленого декору

Асортимент флористичних рослин, які використовують у створенні букетів, досить великий. Найчастіше флористи складають квіткові композиції з:

● аспарагусу – пухнасті яскраво-зелені гілочки чудово доповнюють весільні букети, вишукані ділові композиції, надаючи їм елегантності та легкості;

● аспідістри – гладке листя тривалий час зберігає свіжість, підійде як для великих квітів, так і для ніжних романтичних букетів;

● берграсу – яскрава трав’яниста рослина надовго зберігає природний відтінок та надає квітковим композиціям загадковості й вишуканості;

● гіперікуму – часто використовують з яскравими квітами, чудово поєднується з осінніми та весняними квітами;

● гіпсофіли – біле суцвіття приваблює властивістю засихати, не втрачаючи натурального вигляду, гармонійно виглядає у поєднанні з квітами, які мають округлу та пишну форму;

● евкаліпту – округле листя додає квітам у букеті легкості та ніжності;

● монстери – зелене листя найчастіше підходить для об‘ємних чоловічих букетів та композицій у кошиках;

● папороті – універсальна оригінальність фактурного листя поєднується з будь-якими квітами різних кольорів;

● салалу – щільне листя ефектно доповнює композиції з різноманітних квітів, надаючи їм оригінальності та розкішності не тільки у свіжозрізаному вигляді, а й у засушеному.

З часом мова квітів змінюється, та який би зміст букети не висловлювали у житті людини, вони будуть супроводжувати її завжди й дарувати позитивні емоції.