Якщо ви займаєтеся продажем одягу професійно, або хотіли б почати, а можливо і вигідно продати особистий гардероб, напевно вам буде цікаво дізнатися: що найчастіше шукають і купують в Інтернеті. І в даній статті ми докладно розповімо про найбільш затребуваних товарах.

Брендові речі

Ринок 10 років тому і зараз має величезні відмінності. Раніше дефіцит недорогих речей був більш відчутний, і в Інтернеті купували практично всі. А на модні товари від відомих брендів попит був величезний. Їх розбирали практично відразу після викладення в соцмережі або на дошки оголошень.Сьогодні ж брендові речі залишаються актуальними, проте асортимент настільки великий, що лідирують як і раніше наймодніші і дешеві речі. А ось одяг з ринку користується набагато меншим попитом.

Одяг від модних дизайнерів і дорогих люкс брендів

В окрему категорію варто віднести дизайнерські речі і продукцію люкс брендів, адже одягу від Bershka, TopShop, New Look і інших мас-маркет брендів може бути скільки завгодно, а Dolce & Gabbana і Versace є далеко не у всіх.Звичайно це тільки приклад, адже дорогих брендів набагато більше. Але не всі готові продати свої «скарби» в десять разів дешевше початкової вартості. А за кілька сотень або тисяч доларів у вас навряд чи швидко куплять навіть саму шикарну річ. Однак придивитися до цієї категорії однозначно варто!

Трендовий одяг

Другий критерій - це, як ми вже згадали, модні речі. У 2019 тренди продовжують змінюватися з ще більшою швидкістю ніж протягом останніх 2-5 років. І те, що було актуально в минулому році викликає не найвищий ажіотаж. Тому, намагайтеся не зберігати речі в шафі на випадок «раптом схудну», а продавайте відразу. На заміну ви завжди можете знайти трендовий варіант свого розміру. Для цього, шукайте речі не на «мертвих» платформах, а на сайтах з активним рухом, наприклад, на Shafa.ua.

Епатажні речі

Епатажні речі дуже популярні. Це яскрава, незвичайна одяг і взуття, яка миттєво привертає увагу. Наприклад: плаття з довгим шлейфом, спідниця незвичайної асиметричної форми, нестандартна туніка різної довжини з використанням контрастних матеріалів.

Одяг з дорогих, натуральних тканин

У ціні залишається і класика, а це дорогі, натуральні тканини, такі як: кашемір, шовк, льон, пашмина, а також ексклюзивні варіанти - вікунья і павуковий шовк. Навіть звичайний бавовна є цінністю. Однак якість залежить від виробника, адже натуральна, але дешева нижня білизна з бавовни скочується вже після першого використання !Переваг у натуральних тканин безліч: вони довговічні, приємні до тіла, не викликають алергію, підходять для новонароджених та маленьких дітей, не парять в спеку, не накопичують бактерії.Багато людей не переносять синтетику і ніколи не куплять на 100% синтетичну річ.

Вінтаж

Вінтажні речі також знаходяться на піку популярності в останні роки. Цінується все: від одягу, взуття та аксесуарів, до меблів, побутових предметів, техніки.Якщо говорити про одяг, пора діставати зі скринь бабусині сукні та спідниці. Між іншим, більшість одягу «з минулого» шилися виключно з натуральних тканин!Якщо ви плануєте продати вінтажну річ рекомендуємо ознайомитися з цінами на схожі товари на декількох сайтах, адже головне не продешевити, такий ексклюзив може бути тільки у вас!

Сезонні товари

І остання на сьогодні рекомендація - продавайте сезонні товари! Звичайно, слід прибрати влітку з вітрини тепле або позбутися не в сезон від декількох неактуальних речей - вирішувати вам. Одні продавці воліють показувати весь асортимент в надії на випадкову покупку, інші - оновлювати його раз в сезон актуальними товарами, що не продалися раніше. Обидві стратегії мають право на життя, проте не забувайте про те, що влітку навряд чи хтось купить шубу, хіба що ви віддасте її в 2-3 рази дешевше.

Рекомендації

Підсумувавши, можна виділити кілька рекомендацій для успішної торгівлі:

  1. Віддайте перевагу брендовим речам і забудьте про китайський ширвжиток.
  2. Продавайте тільки модне, а якщо речі залежалася - робіть знижки і розпродажі, щоб позбутися від них швидше.
  3. Чим яскравіше річ, тим швидше її помітять. Оригінальний крій завжди в ціні.
  4. Уникайте синтетики, віддайте перевагу натуральним тканинам.
  5. Проведіть ревізію «бабусиної скрині», а також відвідуйте вантажні барахолки.
  6. Влітку попит на літній, а взимку на зимовий. Використовуйте пораду №3 і намагайтеся розпродати залишки під кінець сезону.