Першим основним елементом агротехніки кукурудзи є вибір попередника. З агротехнічної точки зору, на родючість землі, поліпшення її властивостей, впливає те, які рослини там росли до поточного сезону. З економічної точки зору грамотне ведіння своє справи, дозволяє планово використовувати землі й отримувати більш високі врожаї, і як наслідок – прибутки, при найменших витратах на добрива та засоби захисту рослин. Правильно організована зміна культур, допомагає знищенню бур'янів або, як мінімум, обмеження ареалу їх поширення, запобігає накопиченню хвороботворних мікроорганізмів та шкідників у ґрунті. Водночас, при внесенні повного комплексу добрив та ефективній боротьбі з бур'янами, не виключено беззмінне вирощування кукурудзи на зерно, протягом декількох років, без зниження врожайності.

Кращими попередниками для кукурудзи є культури, після яких ґрунт залишається родючим та незасміченим, зокрема: колосові, зернобобові, ріпак, сама кукурудза. Взагалі, кукурудза – рослина з потужною кореневою системою, тому поганими попередниками для неї вважаються культури, що виснажують ґрунт, а саме: багаторічні трави, суданська трава, соняшник. Кукурудзу не рекомендується сіяти на полях, де вирощувалося сорго або просо, у яких спільні з нею шкідники та хвороби. Сама кукурудза служить добрим попередником для озимих та ярих колосових, звісно, при правильному підборі гібридів.

Стабільні й високі врожаї зерна кукурудзи можна отримати тільки при правильній та своєчасній обробці ґрунту, внаслідок чого створюються умови для накопичення запасу вологи, поліпшується повітряно-тепловий і водний режим, активізується мікрофлора ґрунту, підвищується доступність елементів мінерального живлення рослин. Правильна обробка сприяє активній боротьбі з бур'янами, хворобами та шкідниками, а також розвитку потужної кореневої системи.

Ми займаємось не тільки кукурудзою, тому якщо вас цікавить лінійка гібридів соняшнику, зв’язуйтесь з нашими привітними співробітниками! Вони допоможуть підібрати найбільш актуальний різновид.

LNZ hub – щорічний захід для аграріїв з досвідом та без

Якщо у Вас є землі сільськогосподарського призначення, і Ви вирішили зайнятись вирощування кукурудзи на продаж, демонстрація технології посіву кукурудзи на нашому щорічному заході – саме те що треба! Кожен рік, на LNZ hub, протягом місяця всі охочі можуть відвідати дослідні ділянки, ознайомитись з особливостями вирощування гібридів кукурудзи та соняшнику, отримати консультації, та збільшити завдяки новим знанням врожайність.