Ортодонтичні елайнери називають капами та використовують для виправлення прикусу та вирівнювання зубів. Це цікава альтернатива брекетам та можливість закріпити результати лікування, яке пройшло до цього. На елайнери у Львові ціна залежить від їх типу складності здоров'я пацієнта та інших факторів.

Дитяча стоматологія у Львові пропонує ефективні методи вирівнювання зубів у дітей та сучасні стоматологічні рішення.

Які конструкції називають елайнерами?

Це спеціальні насадки, які надягають абсолютно на всі зуби щелепи, які виготовляються з прозорого полімеру. Конструкція впливає на зуби та допомагає прибрати невеликі вади прикусу.

Матеріал з якого виготовляється конструкція не викликає алергії, він безпечний для здоров'я дитини. Завдяки тому, що конструкція прозора її майже непомітно на зубах, що має велике значення для підлітків.

Вибираючи лікування елайнерами слід пам'ятати слідуючи рекомендації:

1. На ніч конструкцію треба знімати. Носять капи не менше 18 годин на добу. Іноді установлюються конструкції, які можна носити по вісім годин на добу.

2. У процесі вирівнювання зубів конструкція міняється найбільш жорстку. Процесі лікування можна змінити до 30 типів елайнерів.

На елайнери у Львові ціна залежить від типу конструкції та матеріалу створення.

Показання та протипоказання елайнерів

Раніше капи використовували для усунення незначних та найпростіших дефектів прикусу. Сучасні елайнери можна використовувати для лікування таких патологій:

1. Прикус перехресного типу.

2. Відкритий прикус.

3. Глибокий прикус.

4. Мезіальний прикус.

5. Скупчення зубів.

6. Треми та діастеми.

7. Діастоповані зуби.

8. Зміщення підборіддя.

9. Незмикання щелепи.

Елайнери можна використовувати в лікуванні пацієнтів, які вже пройшли курс брекетів. У цих випадках їх використовують як ретракційну терапію.

Кому можна використовувати елайнери?

Конструкція універсальна, її можна використовувати дорослим та дітям. Зазвичай елайнери використовуються для лікування дітей у віці від 6 до 12 років. Але при виборі цього методу виправлення прикусу батьки повинні бути впевнені, що дитина готова виконувати рекомендації стоматолога та не стане знімати капи коли залишиться без нагляду.

В лікуванні елайнерами важлива самодисципліна та відповідальність, оскільки для досягнення результату потрібно носити конструкцію декілька годин на добу.

Найчастіше використовують у таких ситуаціях:

• Порушення прикусу

• Наявність протипоказань для встановлення брекетів. Наприклад алергія на метал.

Кому не можна встановлювати елайнери?

Лікування зубів цим способом підходить далеко не для всіх. До списку протипоказань відносяться:

• Не прорізані зуби

• Відкладення зубного каменю

• Пародонтит в гострій формі

• Неврологічні та психологічні проблеми

• Ортодонтичні дефекти високої складності.

Дитяча стоматологія у Львові допоможе вирішити будь-які проблеми з зубами та допомогти дитині отримати красиву та здорову усмішку. Перед лікуванням прикусу потрібно пройти діагностику у стоматолога.