Завжди у власників житла виникає питання, чи буде будинок у безпеці під час їх відсутності. Захистивши його від потенційного злодія, ви ефективно позбудетесь цих сумнівів.

Багато компаній пропонують комплексні рішення щодо спостереження за нерухомістю та встановлення систем тривоги. І у багатьох з них є дійсно доступна та надійна охоронна сигналізація. Ось кілька пропозицій, які допоможуть вам вирушити у відпустку зі спокійною душею.

З чого почати

Почніть з перевірки, що ваше житло оснащене відповідними кабелями для монтажу сигналізації. Якщо відповідь на це питання негативна, не хвилюйтесь! За відсутності інсталяції є бездротові рішення для підключення моніторингу. Але це ще не все. Напевно, вам цікаво, що станеться, коли живлення буде відключене. Найчастіше сигналізатори оснащуються власними батареями, тому при відключенні будь-якого кабелю, а також при відключенні усього живлення сирена вмикається.

Захист дверей та вікон

Злодії зазвичай добираються до вашого будинку через вікна чи двері. Таким чином, основна безпека - це надійні двері.

Ще одне місце, що піддається зламу, - це вікна або засклені балконні двері. Вікна з ПВХ можна закріпити додатковими замками, жалюзі та датчиками зламу. Ці детектори характеризуються дуже високою чутливістю до розбиття різних типів звичайного, загартованого або армованого скла. Наступним запобіжним засобом, який може захистити вас від зламу, є датчик удару. Він характеризується високою чутливістю до ударів і з кожною спробою розбити вікно, двері або зламати стіну, буде спрацьовувати сигнал тривоги. Для захисту вікон рекомендуються датчики, які виявляють розбиття багатьох типів скла (звичайного, загартованого, ламінованого) з відстані до 6 м. Крім того, вони мають плавне регулювання частоти, що дозволить оптимально регулювати чутливість пристрою.

Детектори руху

На ринку є настінні та стельові детектори руху з діапазоном моніторингу до 360°. Варто обладнати кожну кімнату детекторами, переконавшись, що кут моніторингу не виходить за межі «стін» будинку. Детектори руху запускають сигнал тривоги, як тільки записується будь-яка активність. Вони повинні бути розташовані таким чином, щоб фіксувати рух у будь-якому місці спостережуваної кімнати.

Рекомендуються датчики, які характеризуються винятковою міцністю та надійністю. Вони мають дуже широкий кут виявлення і швидко реагують навіть на найшвидший рух - виявлення починається від 3 м / с, тобто близько 11 км / год. Крім того, вони працюють при дуже високих і низьких температурах.

Панель управління

Останній пункт системи - це панель управління. Механізм, який управляє всіма детекторами, обробляє та аналізує сигнали з усіх підключених до нього пристроїв. Панель управління може бути підключена до мережі моніторингу охоронної компанії. Ви також можете включити світлову та звукову сигналізацію поза будівлею. І перший, і другий варіант, безумовно, привернуть увагу сусідів чи перехожих, і, таким чином, відлякають потенційного грабіжника. Керувати панеллю можна за допомогою карток доступу, мобільного телефону і навіть пульта дистанційного керування. Крім того, панель управління пропонує журнал подій та попередній перегляд поточного стану всієї сигналізації. Також ви можете налаштувати повідомлення, яке надсилатиметься на вісім різних номерів.