Рівень автошкіл дуже різноманітний. Тим часом, безпека дорожнього руху багато в чому залежить від них. Найдешевші школи не завжди погані, а найдорожчі не обов'язково забезпечують високий рівень освіти. Хороші школи, наприклад https://magistral.org.ua/prava-kategoriyi-v/, підходять до уроків водіння всебічно і не обмежуються необхідним мінімумом.

Дуже часто переоцінюють критерій проходження іспиту з водіння. Якщо учні здають його за перший раз, багато хто думає, що школа добре готує до водіння автомобіля, але це не завжди так.

Уміння паркуватися, повертати заднім ходом або водити машину навколо центру підготовки водіїв, де найчастіше зустрічаються автомобілі з літерою «У», не відповідає безпеці дорожнього руху.

Про що питати і що шукати?

Інструктори та власники автошкіл часто підходять до теми навчання в спрощеному порядку. Тому вони в основному вчать тому, що є предметом іспиту. Учні катаються тільки по площі і екзаменаційних маршрутах в світлий час доби. Це зручніше і, звичайно, більш економічно, але рутина може бути смертельним ворогом реальної науки.

Автошкола - це не тільки проходження іспиту з водіння, але і навчання безпечному пересуванню.

У повсякденному житті водії їздять не тільки по своєму району, але іноді і після настання темряви, під дощем, в іншому місті, яке набагато більше рідного або в обставинах, здатних збентежити. Чим більше такого досвіду ви отримаєте на курсі, тим безпечніше ви будете себе почувати в майбутньому. Навчання водінню за малюнками може коштувати дуже дорого. Ось звідки більшість аварій.

Деякі школи роблять обмеження, наприклад, 10 або 15 км водіння протягом однієї години навчання, вони також прямо говорять, що тренуватися ви будете тільки в одному місці, і змушують дорого платити за додаткові варіанти. Цього краще уникати. Чим менше гнучкості і відкритості, тим більше у вас повинно виникнути підозри.

Як вибрати автошколу: ціна курсу - це ще не все

Для багатьох вартість - це важливий критерій, але пам'ятайте, що під найнижчими цінами часто завуальовані приховані витрати, додаткові збори, слабкі інструктори або погані транспортні засоби.

Обов'язково уважно прочитайте договір перед підписанням. Зверніть увагу на додаткові витрати, вимоги або обмеження. Іноді школи вимагають платити за внутрішній іспит, і без нього вони не видають свідоцтво про закінчення курсу. І якщо скласти всі ці невеликі суми, може вийти так, що дешева школа дорожча елітної.

Висока ціна курсу також не повинна присипляти вашу пильність. Вона не є автоматичною гарантією високої якості.

Інструктор

Це дійсно важливо, тому що він гарант того, чому ви навчитеся. Варто попросити друзів порекомендувати людину, прочитати думки в інтернеті, і краще за все перевірити все самостійно. Якщо у вас є сумніви і ви не хочете витрачати час і гроші, вимагайте у вашої автошколи можливість поїздки в навчальній машині в якості пасажира. Так ви зможете перевірити компетенції викладача і то, як він спілкується зі студентом. Зустрічаються інструктори, здатні у багатьох викликати нервовий тремор, і в цих умовах важко чогось навчитися.

Якщо стиль роботи інструктора вам не підходить, його варто замінити, і це не повинно бути проблемою.

Дізнайтеся, чи є вся необхідна страховка! Хороша школа повинна піклуватися про вашу безпеку і пропонувати, серед іншого страхування від нещасного випадку для вас, як студента.

Резюме

  • Автошкола повинна навчити водити машину, а не просто підготувати до іспиту!
  • Зверніть увагу на те, де проходять уроки і чи є які-небудь обмеження в цьому відношенні.
  • Ціна є важливим критерієм, але часто найнижчий показник означає низьку якість або приховані витрати.
  • Інструктор - найважливіша людина у вашому навчальному процесі.