Порівняння традиційного капітального будівництва і швидкомонтованих будинків, в яких використовуються сендвіч панелі, відкриває при певному функціональному навантаженні масу переваг останніх:

  • найбільш значущою та помітною перевагою, яку мають швидкомонтовані будівлі, є економічна вигода такого типу будівництва. Навіщо зводити дорогий капітальний склад, гаражний комплекс, торговий чи розважальний центр, коли ті ж функціональні параметри прекрасно забезпечуються швидкомонтованими будівлями. Сумарна економічна вигода досягається за рахунок самого будівельного матеріалу, адже металеві конструкції і стінні покриття коштуватимуть набагато дешевше класичної цегли або бетонних блоків.
  • другою складовою економії є простота зведення, для якого не потрібно важкої спеціальної техніки і величезного штату будівельників. Типові швидкомонтовані будівлі, доступні тут, зводяться в лічені дні, звичайно, терміни можуть збільшитися в залежності від масштабності будівництва.
  • ще одним фактором, який не може не вплинути на вартість готового будинку, є готові поверхні стін, які не потребують обробки, як зовні, так і зсередини. Також завод металоконструкцій в своїй продукції вже передбачає варіанти для проведення комунікацій, тому їх прокладка також обійдеться в рази дешевше, ніж в капітальній будівлі.
  • крім того, набагато дешевше обійдуться і всі супутні операції, які пов'язані із зведенням такої споруди. Починаючи від транспортування готових виробів з заводу металоконструкцій, економії на фундаменті, аж до мінімуму додаткових матеріалів і кріпильних елементів при монтажі вікон, дверей і так далі. Такі невеликі економічні вливання прямо вказують на ще одну вигоду використання швидкомонтованих будівель - швидку окупність таких споруд, що не може не подобатися сучасним підприємцям, які звикли до динамічного обороту капіталу.

Всі достоїнства швидкомонтованих будівель в якості технологічних елементів не позбавляють їх достатньої міцності, високої стійкості, високих акустичних і теплоізоляційних характеристик. Крім того, сучасні будівлі, зведені за такою технологією, можуть доповнюватися естетичними панелями з обробкою під будь-який колір або матеріал. Ще раз варто уточнити, що мова йде саме про типові рішення для певних сфер сучасного бізнесу, швидкомонтовані будівлі прекрасно підходять для використання під магазини, виробничі та складські приміщення, готелі і кафе, спортивні і розважальні комплекси.