Чому кефір вважається корисним кисломолочним продуктом? Що містить у своєму складі кефір? Чи потрібно давати його дітям? Чим відрізняється спеціальний дитячий кефір, і як його давати дитині? Ці питання турбують батьків, які на сайті bilozgar.ua можуть сміливо купувати молочні продукти високої якості.

З кавказького «кеф» - це здоров'я

Тому про користь такого напою сумніватися не варто. Він покращує апетит, стимулює розвиток мікрофлори, а також позитивно впливає на роботу шлунка та кишківника. І про обов'язкову присутність цього напою в раціоні немовляти можна говорити з упевненістю. Але необхідно знати тонкощі прийому кефіру малюками, а також в яких дозах і коли краще його давати дітям.

Кефір і йогурти для дорослих містять в своєму складі інгредієнти, які ні в якому разі не можна давати грудничку. Це барвники, консерванти, крохмалі, які можуть викликати алергію і діатез у карапуза. Тому вибирати слід тільки спеціально розроблені для дитячого харчування напої, або ж готувати домашній кефір. Але і в тому, і в тому випадку є нюанси, які необхідно врахувати перед тим, як давати продукт грудничку.

Кефір немовляті в магазинах слід вибирати уважно і ретельно вивчати склад і рекомендації до вживання

У дитячому харчуванні не повинно бути консервантів і харчових добавок Е. Жирність продуктів для дітей повинна бути не більше 3,2%, тоді харчування забезпечить організм оптимальною кількістю вітамінів і поживних речовин. Обов'язково потрібно дотримуватися вікових рекомендацій виробника, а також педіатра, який врахує особливості організму і підкаже коли і що краще вводити в раціон малюка.

Варто також пам'ятати про те, що кефір є слабоалкогольним продуктом, хоч градус там мізерний. Тому давати дітям можна тільки спеціальний дитячий кисломолочний продукт. Також варто звернути увагу на те, що термін придатності повинен бути в нормі і обов'язково вказаним на упаковці.

Дітям на штучному вигодовуванні починають давати кефір з 7 місяців, особливо якщо є якісь проблеми з розвитком, наприклад анемія або рахіт. Якщо дитина на грудному вигодовуванні, кефір рекомендують починати вводити в прикорм від 8-ми місячного віку з тієї причини, що дана їжа є адаптованою для дитячого організму. І найкраще вводити такий прикорм після введення каш, фруктових і овочевих пюре, оскільки в кефірі міститься багато молочного білка (казеїну), а дитині його розщепити дуже складно. Також казеїн може викликати алергію і дратувати органи травлення і нирки. Якщо дитина відмовляється пити кефір, можна підсолодити його банановим пюре або яблучком, але ні в якому разі не цукром.