Патріотичне виховання в Україні набирає обертів. Все більший відсоток українців вільно володіє державною мовою, знає історію країни. Кожне нове покоління більш патріотичне, ніж попереднє. Це не дивно, бо запровадження української мови в кіно, на телебаченні та радіо автоматично збільшують аудиторію, яка переходить на українську мову свідомо.

Сьогодні фактично у будь-якому закладі та установі є куточок з символікою України. Як правило це стенд, який містить коротку інформацію та зображення всіх державних атрибутів: прапора, герба, гімну. Часто символіка поєднується з інформаційним стендом. Тоді крім зображення герба та прапора стенд має прозорі кишені для інформації.

Але окремо стоять стенди на патріотичну тематику для школи. Це не диво, бо саме в шкільні роки формується відношення маленького громадянина до країни, в якій він росте, до мови, на якій говорили його предки, до культури та пісень, до історичного досвіду, який є у нашого народу. Неможливо уявити зростання гармонійно розвиненої особистості без знання історії. В тому числі й історії Державних символів. Діти мають знати, чому саме Тризуб є малим Гербом України. Коли вперше з’явився жовто-блакитний прапор. Хто, коли, чому написав пісню, яка з часом стала Гімном України, як і чому змінилися слова в ньому. Вся ця інформація має бути підкріплена малюнками, плакатами, стендами, які мають зображення символіки України. Часто ці атрибути поєднують з класним куточком та отримують універсальний стенд для класу.

Але не варто обмежуватися лише головними символами держави, адже ще є те, що формує народ та його історію багато сторіч. Це традиції нашого народу. Крашанки та писанки до Великодня, вишитий рушник на родини або весілля, вишиванка на всі випадки життя, плетіння вінків дівчатами, ляльки-мотанки як обереги - все це як намистини нанизувалося багато віків, доки не сплелося в те, що ми називаємо "Україна". Здається, що сьогодні це все неактуальне. Але всі ці традиції, знання про обереги, свята, обряди мають передаватися кожному новому поколінню українців в родині. А школа має підтримувати батьків у цьому. Тому можна купити стенд Державна Символіка України та доповнити його стендами про історію України, міста, де живуть діти, традиції того народу, що жив на Вашій території. Для розширення світогляду дітей можна додати стенди про чудеса України, як історичні, так й природні; про наших великих письменників та музеї присвячені ним; про все, що може бути цікаво дітям та посилить любов до рідної землі. Будь-яку цікаву інформацію можна оформити у стилі єдиному з основними стендами класу, школи, садочка. Яскраві малюнки, чудовий друк, якісний пластик - все це гарантія того, що стенди будуть не лише гарні, а й довго служитимуть.

Джерело: stendall.com