Вікно - невід'ємна частина приміщення. І перше завдання, яке перед ним стоїть - наповнювати кімнати природним світлом, яке так необхідне людям.

Багато дизайнерів використовують вікна, як елементи декору приміщення

Правильно і грамотно спроектовані вікна можуть візуально як розширити, так і звузити простір, точно за таким же принципом досягається ефект і з наповненням кімнати киснем. На сьогоднішній день можна зустріти вікна різноманітної форми, кольорів, з використанням різного матеріалу, з якого вони виготовляються. Вікна в Івано-Франківську ви можете придбати за доступними цінами.

Звичайні віконні прорізи в сучасних квартирах не вимагають особливого підходу при виборі вікон, вони не несуть в собі особливої декоративної функції, а ось з заміським будинком все трохи складніше. За допомогою вікон фасад і внутрішній інтер'єр заміського будинку можна зробити більш стильним і внести родзинку. Але для того, щоб ця родзинка зіграла свою роль, вікна потрібно вибрати ще на стадії створення проекту.

При виборі не варто забувати про безпеку. Вибирати потрібно такі вікна, щоб злодії не могли їх з легкістю відчинити. На превелике щастя сучасні вікна досить продумані, для підвищеної безпеки виготовляють моделі з фурнітурою протизламної конструкції, яку ховають всередині віконного профілю, скло зміцнюють спеціальною плівкою.

Друге, на що необхідно звернути увагу - збереження тепла

Матеріал, з якого виготовлено вікно, теж грає важливу роль. Чи це буде металопластикове вікно, чи дерев'яне, це вибір кожного. Але у кожного матеріалу є свої переваги. Металопластикові вікна міцніші, витриваліші, стійкіші до перепадів температур і не піддаються впливу вологи, також вони коштують менше, ніж дерев'яні. Металопластикові вікна знижують проникнення шуму з вулиці, однокамерні склопакети здатні знизити рівень шуму на 30дБ, а двокамерні на 35-40 дБ.

Питання вибору склопакета вкрай важливе, адже він займає 90% площі віконного прорізу, а купуючи вікна відомих виробників Rehau, Veka, KBE, багато хто не знає, що ці компанії виробляють лише профіль. А який в них вставлений склопакет залишається таємницею за сімома печатками, яку ретельно зберігає установник.

Склопакети бувають таких видів:

  • енергозберігаючі;
  • сонцезахисні;
  • багатофункціональні;
  • шумозахисні;
  • зламостійкі;
  • преміальні;
  • пожежостійкі;
  • декоративні;
  • «розумні».

Дуже важливо те, як встановлені вікна. Якщо монтаж був правильним, вони будуть служити не одне десятиліття, і не піддадуться деформації і руйнуванню.

Дерев'яні вікна не поступаються у своїй популярності металопластиковим. Їх більше встановлюють в заміських будинках. Для виготовлення вікон застосовують такі породи дерев, як сосна, липа, вільха, модрина - це більш дешеві породи. До дорогих відносяться рами з дуба, червоного дерева - ці породи дерев гарантують довговічність.