прогноз на місяць УжгородПогода в Ужгороді в наступному місяці порадує жителів міста теплом, але й неприємно здивує лютими морозами. В окремі дні стовпчик термометра в столиці Закарпаття опускатиметься до -12 °C. І хоча вдень буде досить тепло, вночі синоптики обіцяють морози фактично весь місяць. Прогноз погоди на місяць в Ужгороді підготував сайт “Погодник”.

Так, 8 лютого в Ужгороді падатиме сильний дощ. Вночі температура повітря становитиме -1 °C, вдень буде набагато тепліше — +8 градусів. У вівторок, 9 лютого, в місті очікується малохмарна погода, з температурою повітря 0 °C — 1 °C.

10 лютого в Ужгороді встановиться майже весняна погода — вночі очікується 5 градусів тепла, вдень — 7. Однак дещо зіпсує цей теплий день дощ. 11 лютого він перейде в мокрий сніг, температура повітря становитиме -1 °C — 6°C. 12 лютого в місті опадів синоптики не
прогнозують, однак погода буде похмурою. 13 лютого в Ужгороді буде віяти досить сильний вітер — 6 м/с, температура повітря - -4 °C - +1 °C.

Середина лютого принесе в місто люті морози. Так, вже 14 лютого температура повітря вночі опуститься до -10 градусів, вдень буде 2 градуси тепла. 15 лютого очікується -10 градусів вночі, і 0 вдень. В наступні дні погода в Ужгороді буде дещо теплішою, морози підуть на спад, і температура вночі коливатиметься від -7 °C до -3 °C, вдень буде 0 - +2 градуси.

19 лютого в місті почнеться дощ, який, ймовірно, падатиме і наступного дня. Характер погоди з 19 числа дещо зміниться — якщо вночі буде досить холодно — до 6 градусів морозу, то дні в Ужгороді будуть досить теплими — до 10 градусів тепла. З 21 лютого в місті встановиться ясна
погода, сонечко буде світити досить яскраво, а хмар на небі майже не буде.

Кінець лютого в Ужгороді буде дощовим. 25 лютого в місті почнеться дощ, який падатиме до кінця місяця. Стовпчик термометра в ці дні показуватиме -3 - - 4 °C вночі, вдень теплішатиме до 8 градусів.

Початок березня принесе в Ужгород ясну погоду. Втім, ночі в перший тиждень березня будуть все ще холодні — синоптики обіцяють до 4 градусів морозу. Проте вдень буде досить тепло — до +9 градусів. 3 березня в місті почнеться дощ, який триватиме кілька днів.

Геомагнітна активність в лютому буде не надто високою. Однак в деякі дні вона буде зростати. Так, 7 лютого вона підвищиться до 4 одиниць, що може стати причиною поганого самопочуття чутливих до цього фактора людей.

Як повідомляє Український Гідрометцентр, 5-8 лютого, у зв'язку з опадами та відлигою, на високогір'ї Закарпатської області зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Тож погода в Ужгороді в лютому та на початку березня буде мати цілком зимовий характер. В деякі дні буде дуже холодно, однак опади наступного місяця в Ужгороді падатимуть у вигляді дощу, а не снігу.

Прогноз погоди на місяць в Ужгороді підготував сайт “Погодник”.