Київ є не тільки столицею України, а й її найбільшим містом. Він знаходиться на річці Дніпро, на півночі центральної частини країни. Київський час UTC + 2 взимку і UTC + 3 влітку.
Як дізнатися точний час зараз в Києві

Перші спроби людини визначити час сходять до древніх цивілізацій, до китайців, єгиптян і інків, які керувалися тривалістю дня або циклами місяця. Зараз люди мають незвичайним різноманітністю типів годинника: ручні, електронні, хронометри, будильники, наручний... Наручний годинник, наприклад, був створений в 1904 році Хансом Уайлдорфом, який всього шість років по тому розробив перший хронограф. Атомний годинник був створений в 1949 році, ставши одним з перших застосувань ядерної енергії в мирних цілях.

Сьогодні у людей є можливість дізнатися час з точністю до мільйонної частки секунди. Навіщо це потрібно? Така точність потрібна для навігації, телекомунікації та багато чого ще.

Як дізнатися точний час в інтернеті

Ntp-сервер дозволяє своїм клієнтам дізнатися фактичний час з еталонного годинника. Сервер getdatetime.com забезпечує гарантовану точність часу: "Сейчас Eastern European Summer Time (EEST), смещение UTC+03:00 + Eastern European Time (EET) стандартный часовой пояс, UTC+02:00 начнется с 25 окт. 2020 г."

Час можна дізнатися в https://getdatetime.com/ru/country-ukraine-city-kyiv-time/. Також тут знаходиться інформація про схід / захід сонця і тривалість дня.

Швидше за все час можна дізнатися, просто ввівши запит в Гуглі. Під рядком відобразяться годинник, дата і день тижня.

Важливість теми

Через збільшення використання сонячної енергії електричні системи повинні бути в змозі адекватно реагувати на зміну погодних умов, наприклад, на відсутність вітру. Інакше станеться відключення електрики. Точний час також є важливим для комп'ютерів, що використовуються операторами фінансового ринку. Комп'ютери роблять тисячі операцій в секунду. А одна помилка може призвести до збитків у мільйони доларів і, що ще гірше, до краху фондового ринку.

Зазвичай людям потрібно просто дізнатися, котра година. Наприклад, багато людей плутаються, коли переводять годинник. Або необхідно зателефонувати з іншої країни в Україну і при цьому нікого не розбудити. Є кілька способів дізнатися точний час зараз.

Відстеження точного часу вдома

Дізнатися, який час зараз в Києві, можна по мобільному телефону. Досить ввести комбінацію * 160 # кнопка виклику, нею можна скористатися навіть не маючи на рахунку грошей. Дізнатися можна не тільки час, але також дату і день тижня.

Можна скористатися стаціонарним телефоном. Необхідно набрати номер 121. Зателефонувати можна і з мобільного, але доведеться заплатити.

Джерело: точний час зараз