Крім стильного дизайну, шафи на кухні повинні мати і функціональність. Найкращі моделі -це ті, які будуть служити довгі роки, але також прикрасять інтер’єр. Кухня - це інвестиція, яка принесе вам задоволення від приготування їжі та перебування в ній. А замовити кухню ви можете у компанії "Mekado"

Почніть з плану, тобто дизайну кухні

Ідеальний дизайн включає всі елементи інтер’єру - від кольору стін і типу шаф до тонких деталей, таких як штори або ручки шафи.

Кухонний простір

Хороший дизайн кухні - це такий план дій, який дозволить створити кухню мрії від А до Я. Перш за все, потрібно подумати про те, що є у вас для кухні. Від цього буде залежати вибір обладнання та розташування меблів. Не менш важливо проаналізувати, скільки людей користуються кухнею щодня і скільки часу вони проводять на ній. Виходячи з цієї інформації, необхідно спланувати кількість сидінь або розміри робочих поверхонь та побутової техніки. У моді використання відкритих систем, де кухня - це прибудова вітальні або є одним цілим з їдальнею та вітальнею.

Кухонний стиль

Наступний етап планування повинен стосуватися стилю, яким ви будете керуватися, влаштовуючи кухню мрії. Від класичної лінійки з ретро-меблями до інноваційних дизайнів сучасних стилізацій. Сучасні кухонні меблі виражаються в наступних деталях:

  • введення алюмінієвих елементів;
  • матове скління;
  • лаковані глянцеві фасади.

Бюджет

Однією з визначальних причин остаточного вигляду кухні буде сума, яку ви можете витратити на ці цілі. На ринку є рішення, доступні для будь-якого бюджету, але завжди варто ретельно продумати кожну витрачену гривню, адже економія може бути тимчасовою - завжди краще інвестувати у якість.

Схема розташування

Ще один елемент, що обумовлює зовнішній вигляд кухні - це схема установки меблів в приміщенні. На кухні ви повинні передбачити:

  • підключення води (мийка, посудомийна машина);
  • каналізаційне підключення (мийка, посудомийна машина);
  • електричні розетки (вся побутова техніка);
  • газова установка (нагрівальна плита).

Не можна також забувати про ефективну вентиляцію, яка грає дуже важливу роль. Крім вікон та решіток вентиляція на кухні - це також кухонна витяжка, яка витягує пари прямо з варильної поверхні.