Кондиціонери широко використовуються в побуті і на виробництвах, а тому навколо них нерідко виникають суперечки, що стосуються їх правильної експлуатації.

Зараз вибрати якісний кондиціонер в Україні за вигідною ціною можна, отримавши необхідну консультацію професіоналів, які зроблять покупку приємною, швидкою і зручною. І якщо ви вирішили придбати кондциціонери Львів запропонує вам їх у великому асортименті.

Фахівці в сфері кондиціонування і вентиляції вирішили допомогти потенційним покупцям і власникам даного обладнання, розвіявши найбільш популярні міфи, пов'язані з використанням кондиціонерів.

Чистка

Отже, перший міф, який часто вводить в оману споживачів, полягає в тому, що кондиціонери, особливо - дорогі преміальні моделі, не мають потреби в чищенні, адже мають спеціальну вбудовану самоочисну систему.

З одного боку - це правда, адже виробники постійно вдосконалюють своє обладнання, додаючи до нього різний функціонал. Однак це не означає, що від ручного чищення кондиціонера можна відмовитися.

Перша причина полягає в технічних міркуваннях – пил, що потрапив всередину блоку може призвести обладнання до непридатності. Кондиціонер буде перегріватися, а в повітря будуть надходити перепалені частинки пилу, що викликають алергічні реакції та інші проблеми зі здоров'ям людини.

Кількість пристроїв

Повернувшись до міфів, які можуть поширювати недосвідчені користувачі або недобросовісні виробники, важливо підкреслити і те, що поради з приводу установки в багатокімнатній квартирі одного потужного кондиціонера замість декількох меншої потужності пристроїв - необґрунтовані. Через перепад температур, які можуть спостерігатися при включеному в одній кімнаті кондиціонері, нерідко може виникнути переохолодження організму, яке призведе до серйозних наслідків. Тому краще встановити кілька менш потужних пристроїв, ніж один, але надпотужний.

Цінова категорія

І останній міф, на який хотілося б звернути увагу полягає в тому, що багато споживачів думають, що вигідніше придбати два кондиціонери класу «Економ», ніж один преміальний. На перший погляд, вигода очевидна, проте це твердження оманливе. Кондиціонери преміального класу вживають в рази менше електроенергії, тому, одного разу переплативши, їх власники економлять під час експлуатації. Особливо, це актуально при нинішніх тарифах на світло.