У зв'язку зі зростанням споживання продуктів тваринного походження в Україні та на експортному ринку неухильно збільшується кількість фермерських господарств, що спеціалізуються на розведенні великої рогатої худоби та птиці. Незалежно від поголів'я, фермерські господарства й тваринницькі комплекси потребують спеціалізованої техніки, що дозволяє максимально автоматизувати виробництво й скоротити ручну працю. 

Призначення мотор-редуктора 

Для автоматизації технологічних процесів використовується обладнання, при функціонуванні якого потрібні спеціальні вузли та комплектуючі: редуктори, мотор-редуктори, електродвигуни, які характеризуються високим ККД, дозволяють значно знизити витрати електроенергії, підвищити ефективність виробництва.

Мотор-редуктор для шнекового транспортера 

Виконує подачу корму до приймального пристрою та розподіл по годівницях за допомогою мотор-редуктора малої потужності. Необхідна модель підбирається в залежності від довжини лінії годування. Двигун мотор-редуктора працює практично безшумно, тварини не відчувають дискомфорту при його роботі. Наявність функції самогальмування дозволяє виключити з приводу гальмівні пристрої. 

Комплектуючі для птахофабрик 

Мотор-редуктори є найважливішим складовим вузлом пристроїв для транспортування корму, збору яєць, чищення клітин, відкривання й закривання вікон в автоматичному режимі. На птахофабриках використовують мотор-редуктори зі спеціальним покриттям корпусу, яке стійке до окислення, впливу корозії, курному середовищу. 

Автоматизація процесів – тенденція нашого часу

Електродвигуни дозволяють автоматизувати процеси догляду, годівлі та вирощування тварин. Серед основного обладнання, яке забезпечує високу продуктивність підприємств тваринництва, можна виділити:

  • Автопоїлки для постійного забезпечення тварин водою.
  • Молочно-доїльні апарати для машинного доїння тварин.
  • Дробильні й подрібнювальні пристрої для фуражного зерна, коренеплодів, макухи, сіна, зелених кормів, мінеральних добавок, кукурудзяних качанів.
  • Вакуумні помпи різних модифікацій, що використовуються для транспортування рідких і сипучих кормів, в автоматичних доїльних установках, системах очищення.

Завдяки безлічі конструкційних форм і типорозмірів, різному оформленню посадкових місць вхідного й вихідного валів, мотор-редуктором можна раціонально оснастити будь-який механізм з електроприводом.