Світ кулінарії дуже широкий та різноманітний. Чого тільки в ньому немає? Один і той же овоч, наприклад, в різних кухнях світу, може бути приготований в сотнях варіацій, на будь-який смак. М'ясо не виняток. Існує тисячі рецептів його приготування. Тушковане, варене, мариноване, смажене, парене, запечене, заморожене, солоне, таке інше. Серед цього великого розмаїття є один вид приготування, батьківщиною якого є славна Іспанія. Хамон - в перекладі з іспанської означає окіст. Ця страва є справжнім національним делікатесом, що являє собою сиров’ялений свинячий окіст.

Поласувати справжнім хамоном сьогодні надається можливість всім бажаючим. Інтернет-магазин «Хамонера» надає послуги доставки іспанських продуктів по всій Україні, в будь-яке місто або населений пункт. Оформити заявку можна, скориставшись посиланням: https://jamoneria.com.ua/, або зв'язавшись з оператором по телефону, номер якого вказаний на сайті.

Чи є користь?

Безумовно, перше питання, яке задають споживачі - чи є користь у сиров'яленому м'ясному продукті, яким є хамон. Відповідь на нього проста й однозначна: є, причому значна. Національне міністерство здоров'я навіть включило його до списку продуктів для дієтичного раціону, які потрібно вживати всім, незалежно від вікової категорії.

Настільки серйозне рішення було обумовлено унікальним хімічним складом даного продукту. Виявилося, що жирні кислоти в ньому складаються на 60-70% з мононенасиченої олеїнової кислоти – яка є незамінною для здоров'я серця людини. Вона очищає кровоносні судини від поганого холестерину, бере участь в процесах травлення.

Ще в хамоні містяться вітаміни А, Е, необхідні для підтримки молодості і краси, цілий комплекс мінеральних речовин, також тирозин, що відповідає за нормальну роботу ендокринної системи організму людини, функціонування нирок.

Різновиди

В Іспанії існує два основних види хамону. Вони відрізняються породою свиней, м'ясо яких використовується для приготування делікатесу. Серрано - біла, Іберіко або Чорна нога (pata negra), відповідно з м'яса чорної свині. Існують також відмінності в способах приготування. Кожен регіон Іспанії обов'язково привносить в загальноприйнятий рецепт свою «родзинку». Перед продажем кожен екземпляр отримує фірмову бірку - знак якості, який вказує на натуральність продукту й відповідність встановленим в тому чи іншому регіоні стандартам приготування.