РФ вдарила по Вовчанській громаді касетними боєприпасами. Поранені 5 осіб, у тому числі мера Вовчанська Тамаза Гамбарашвілі. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Серед постраждалих також двоє медиків та двоє водіїв.

Як повідомив керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко,  росіяни вдарили по місцю, де у Вовчанській громаді проводили роботи з евакуації, бив ворог  з РСЗВ, пише "Суспільне".

Він розповів, що внаслідок ворожого обстрілу поранення отримали четверо працівників служби екстреної допомоги 103, які в той час надавали допомогу цивільним громадянам. Усі люди отримали легкі поранення - осколкові ураження та контузії. Російські окупанти навмисно обстрілювали це місце, де перебувало виключно цивільне населення, їхньою метою було завдати шкоди мирним людям. В районі обстрілу не було присутності українських військових.

Вже 6 добу РФ веде наступ напівночі Харківської області. У північній частині Вовчанська, продовжуються активні бойові дії. Російські військові намагаються закріпитись у місті. За даними Генштабу, не дають російській армії просунутись углиб міста.

З міста триває евакуація. За даними губернатора Харківської області Олега Синєгубова, всього з 10 травня із небезпечних районів Харківської області евакуйовано 8 779 людини, саме з Чугуївського району - 2 319 місцевих жителів. Сьогодні МВС повідомляло, що ворог почав брати цивільних мешканців у полон. Відомо, що одного із мешканців міста розстріляли.

Upd. Станом на 16.50 відомо про шістьох постраждалих. За даними прокуратури, поранення отримав ще 48-річний мешканець Вовчанської громади.

Upd. На 17.10 за даними Харківської ОВА усі постраждалі мають вибухові поранення різної складності, вони госпіталізовані:

  • 28-річний лікар-інтерн Бугаївської лікарні знаходиться у важкому стані;
  • 43-річний лікар-анестезіолог - у середньому стані;
  • два водія 39 та 50 років - у середньому стані;
  • 48-річний цивільний чоловік - середньому стані;
  • мер Вовчанська Тамаз Гамбарашвілі - у середньому стані.