Українські військові не дають росіянам просунутися вглиб Вовчанська. Про це повідомляють у зведенні Генштабу станом на 10:00 16 травня.

Плани військ РФ максимально вклинитися в глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися - зірвані, заявляють у Генштабі. Від початку поточної доби українські підрозділи ведуть бої в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають російських військових під вогневим контролем.

У Генштабі оцінюють ситуацію як контрольовану.

Головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський повідомив, що ЗСУ утримують місто. У місті продовжує працювати поліція, яка евакуює місцевих жителів.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що темп наступу російських військ на півночі Харківської області продовжує знижуватися. У їхньому зведенні за 15 травня йдеться, що з початку наступу в Харківській області російським військам вдалося захопити деякі прикордонні території. Але максимальне просування російських військ углиб Харківської області на окремих ділянках не перевищує 8 км.

Фото: Генштаб ЗСУ