Росіяни поширюють повідомлення про те, що в Харкові нібито оголошено евакуацію, і ДСНС закликає людей самостійно виїхати в безпечне місце.

У ДСНС заявили, що подібна інформація є черговим російським фейком, мета якого - посіяти панічні настрої серед городян. Необхідності в евакуації жителів Харкова наразі немає. 

У ДСНС закликають довіряти тільки офіційним джерелам інформації.

Мер Харкова Ігор Терехов також заявив, що необхідності в евакуації Харкова немає, незважаючи на загострення ситуації в прикордонних районах області.

"Мова про евакуацію з Харкова не йде. Ми, навпаки, приймаємо евакуйованих. До Харкова приїжджають люди з районів, де зараз тривають активні бойові дії. Ми вже прийняли понад 6 тис. осіб. Розміщуємо їх у гуртожитках, надаємо все необхідне, щоб вони почувалися більш-менш захищеними", - сказав мер 15 травня в ефірі телемарафону. 

Російські війська почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Найнебезпечнішими напрямками є Липецький і Вовчанський. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські підрозділи відбивають усі атаки військ РФ. У Вовчанську ситуацію вдалося стабілізувати, триває зачистка північно-західних околиць міста.