Росіяни займають позиції на вулицях Вовчанська, у місті - бої. Про це 15 травня повідомив головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський.

Українська поліція перебуває в місті, допомагає людям евакуюватися. За оцінкою Харківського, ситуація в місті - вкрай складна.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські підрозділи в північній частині Вовчанська виявляють окремі групи військ РФ, місця розгортання їхньої артилерії та завдають по них ударів. ЗСУ прочісують міську забудову. Особовий склад і техніка військ РФ - під вогневим контролем української артилерії та безпілотників.

Проводиться евакуація місцевого населення. Із Чугуївського району, в якому розташована Вовчанська громада, з 10 до 14 травня евакуювали понад 2 тис. осіб. Загалом із прикордонних територій Чугуївського, Харківського та Богодухівського районів за цей період евакуювали понад 7 тис. осіб.

Російські війська почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Найнебезпечнішими напрямками є Вовчанський і Липецький. 

За оцінкою керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, безпосередньо бойові дії веде російське угруповання з близько 20 тисяч солдатів. Ще стільки ж перебувають на території Курської та Бєлгородської областей. Експерт висловив думку, що мета РФ - взяти Харків у напівоточення з півночі, сходу і заходу. 

Фото - Євген Малолетка