У Близнюківській громаді Харківської області за підтримки міжнародних партнерів створено "Центр спільнотворення". Про це розповів Близнюківський селищний голова Геннадій Король, пише "Слобідський край".

"Під Центр хабу відвели старе приміщення через його зручне розташування. Воно потребувало капітального ремонту. Вказав на це приміщення наш односельчанин Андрій Фурман. Він отримав важке поранення на передовій, через що був демобілізований. Під його ідею, а також під низку інших ідей, якими живе сьогодні громада, невдовзі надійшли кошти від міжнародних партнерів", - розповів Геннадій Король.

"Центр спільнотворення" розглядається як платформа для діяльності громадських організацій, які вже створені в громаді та які ще будуть створені. Вони можуть безоплатно користуватися приміщенням і всім технічним оснащенням. Центром молодіжних активностей його обрали місцеві юнаки та дівчата. У хабі будуть цікаві тренінги, домашній кінотеатр.

Тут також працюватиме помічник ветерана. Фахівець, який уже сьогодні проходить навчання, візьме на себе супровід військовослужбовців по інстанціях, підкаже їм алгоритм дій в оформленні документів, виплат, допомог.

"Центр спільнотворення" стане також місцем зустрічі близнюківців, які втратили на полі бою своїх рідних. Також при Центрі створено "Мистецьку кав'ярню".