У Харкові СБУ викрила місцевого мешканця, який виправдовував збройну агресію РФ та захоплювався Путіним. При цьому будинок проросійського агітатора в одному зі спальних районів Харкова був зруйнований російськими військами ще на початку повномасштабного вторгнення, повідомив речник обласного управління Служби безпеки України Владислав Абдула

48-річний чоловік у 2022 році вже притягався до кримінальної відповідальності за заперечення російської агресії проти України. Тоді суд врахував визнання ним провини і призначив умовне покарання - 3 роки з випробувальним терміном.

Проте це не завадило чоловіку й надалі поширювати у проросійських чатах в Телеграмі пропагандистські висловлювання на підтримку окупантів. Він називав окупацію Харкова "визволенням", дискредитував ЗСУ та поширював фейки кремлівської пропаганди.

Судова експертиза підтвердила протиправний характер його висловлювань. Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за повторне виправдовування збройної агресії РФ (ч.3 ст.436-2 ККУ). Наразі він перебуває під вартою. Чоловіку загрожує до 8 років в'язниці з конфіскацією майна.