Під час авіаудару по Шевченківському району Харкова 5 травня було пошкоджено будинок ректора Харківського національного університету імені Каразіна Тетяни Кагановської.

Кагановська розповіла "Суспільному", що гуляла в Центральному парку і поверталася додому. Обстріл стався, коли вона була за 100 метрів від будинку.

Поранення отримав знайомий Кагановської, який перебував у неї вдома. Раніше цей чоловік проживав на Північній Салтівці, але залишився без житла. 

У будинку зруйнована стіна і дах. На перший погляд, розповіла Кагановська, будинок відновленню не підлягає.

Ректорка повідомила, що вважала свій район спокійним, там не було військових. Вона назвала російські обстріли Харкова геноцидом.

"Я пережила і лютий, і березень 2022 року з університетом, руйнування університету. Це просто підтвердження факту, що всі ми живемо в прифронтовому місті, тому ми до цього готові. Треба просто це прийняти, перегрупуватися і далі працювати", - заявила ректор ХНУ.

Під час удару трьома авіабомбами 5 травня було пошкоджено 14 багатоквартирних будинків, 8 приватних будинків, медзаклад, гуртожиток, офісну будівлю, кафе, гаражі, автомобілі. Постраждали 16 осіб. В однієї з постраждалих - 18-річної дівчини, яка гуляла із собакою по вулиці Данилевського, - осколок застряг у серці. Дівчина перебуває в лікарні. 

Фото: "Суспільне"/В'ячеслав Мавричев