Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов спростовує інформацію про окупацію Вовчанська, яку сьогодні почали поширювати російські джерела. Губернатор наголосив, що це ІПСО.

РФ почала наступ на півночі Харківської області 10 травня. Основні напрямки атак - Вовчанськ та Липці. Починаючи з 13 травня Генштаб повідомляє, що за Вовчанськ ідуть бої. Сьогодні головний патрульний Вовчанського відділу поліції Олексій Харківський повідомляв, що росіяни займають позиції на вулицях Вовчанська, бої у місті продовжуються. Українська поліція залишається в місті, допомагаючи людям евакуюватися.

За словами Синєгубова, ворог намагається закріпитися у північній частині міста. У свою чергу українські підрозділи завдають вогневого ураження росіянам із метою недопущення накопичення ними сил і засобів. Крім того, ЗСУ проводять прочісування міської забудови.

Також Синєгубов додав, що цієї доби росіяни не проводили активних дій: вони намагаються закріпитися на досягнутому рубежі та здійснють перегрупування.

У свою чергу речник Міноборони Дмитро Лазуткін в етері національного марафону також зазначив, що росіяни намагаються закріпитися у північній частині Вовчанська. За його словами, вони намагаються зайти у місто невеличкими піхотними групами. Основне завдання українських військ на цьому напрямку - не допустити просування ворожих сил, не дати їм змоги закріпитися на захоплених позиціях. Для цього активно застосовуються розвідувальні FPV-дрони та артилерійський вогонь. Коли російські війська намагаються підвезти підкріплення піхоти на броньованій техніці, більшість цих одиниць оперативно знищується українською артилерією.

Для стримування ворожого наступу до Вовчанська підтягнуті резервні сили. Проте, незважаючи на зусилля оборонців, деяким російським піхотним групам вдалося просочитися в місто.

Речник Міноборони підкреслив, що такий перебіг подій потрібно сприймати спокійно, адже це війна. Ворог намагається розтягнути фронт, відволікти і зв'язати українські сили на додаткових ділянках.

Фото - Костянтин та Влада Ліберови