Вчора, 8 квітня, росіяни вдарили ракетою С-300 по Великому Бурлуку Харківської області. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Ракета влучила в землю на відкритій місцевості. Частково пошкоджено 3 житлові будинки та 3 господарські будівлі.

Також Синєгубов розповів подробиці вчорашнього удару по передмісті Харкова. РФ завдала удару авіаційною ракетою класу "повітря-земля" середнього радіусу дії типу Х-59. Ракета пошкодила готельно-ресторанний комплекс у Малій Данилівці, поряд із Лозовеньківським водосховищем.

Крім того, 8 квітня після артилерійських ударів по Дворічній Куп'янського району загинули двоє чоловіків 65 та 34 років. Під час обстрілу вони перебували на території приватного домоволодіння. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження.

За інформацією Генштабу, на Слобожанському напрямі ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог утримує свої підрозділи у прикордонних районах Білгородської області. Обстріляні Ветеринарне, Гранів, Вільхівка, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Караїчне та Чугунівка. На Куп'янському напрямку росіяни за добу обстріляли Колодязне, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічну, Західне, Крохмальне, Кондрашівку, Піщане та Берестове. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів продовжує залишатися високою по всій території України.